Les mentides del manifest de la marxa contra Sánchez

El document, que han llegit els periodistes Albert Castillón, María Claver i Carlos Cuesta, conté acusacions falses al president del Govern

fcasals46904133 graf5013  madrid  10 02 2019   los periodistas carlos cuesta190210173811

fcasals46904133 graf5013 madrid 10 02 2019 los periodistas carlos cuesta190210173811 / Fernando Villar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Un dels moments culminants de la manifestació d’aquest diumenge ha sigut quan tres periodistes (Albert Castillón, María Claver i Carlos Cuesta) han llegit un manifest. El text, el contingut íntegre del qual adjuntem al final d’aquesta notícia, inclou diverses afirmacions que no s’ajusten a la realitat.

1 / "El Govern de Pedro Sánchez va decidir clavar una punyalada per l’esquena a la llei i a la justícia acceptant els termes i exigències imposats pel president de la Generalitat"

Fals. El Govern de Pedro Sánchez no ha acceptat la llista amb 21 condicions que li va traslladar el president de la Generalitat, Quim Torra. En l’última setmana de contactes, des de l’Executiu català es va insistir que la Moncloa havia d’acceptar el referèndum d’autodeterminació, i el Govern socialista s’hi va negar rotundament.

2 / "[Sánchez] Va cedir al rebre amb llaços grocs el president de la Generalitat a la Moncloa". 

Fals. La manera en què està redactat el manifest dona a entendre que Sánchez va rebre Torra amb llaços grocs a la Moncloa. En realitat, el que va passar és que el president va acudir-hi amb un llaç groc a la solapa.

3 / "[Sánchez] Va cedir a l’acceptar les 21 exigències del secessionisme". 

Fals. Com ja hem dit en el punt 1, el Govern no ha acceptat el document del Govern. La prova és que el diàleg s’ha trencat, o almenys ha quedat en suspens.

4 / "[Sánchez] Va cedir a l’iniciar unes negociacions per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat, oferint a canvi la sobirania nacional".

Fals. El Govern ha insistit que "mai" acceptarà el referèndum d’autodeterminació.

Notícies relacionades

5 / "Aquestes cessions representen la renúncia del Govern de la nació a complir la seva obligació de complir i fer complir la Constitució"

Fals. El Govern sempre ha insistit que el seu marc de diàleg és la Constitució. De fet, cap mesura de les que ha adoptat ha sigut recorreguda al Constitucional per cap partit. És més, Sánchez va portar el Constitucional de declaració de reprovació del Rei aprovada pel Parlament.

Text íntegre del manifest 'Per una Espanya unida. ¡Eleccions ja!'

<span style="font-size: 1.6rem;">Avui, els qui defensem sense complexos la unitat d’Espanya i mostrem el nostre atipament per les cessions i batzegades permanents del president del Govern davant dels secessionistes catalans, hem sigut convocats a aquesta magnífica plaça de Colón de Madrid.</span>

Temes:

Pablo Casado