acte al parlament

El govern, els comuns i la CUP reivindiquen el dret a l'autodeterminació a les portes de judici del procés

El president del Parlament llegeix una declaració a favor d'una sortida "política" al conflicte

Invoca a les grans majories i la democràcia i adverteix que els pròxims poden ser "els feministes, els sindicalistes o els ecologistes"

video 3454927 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

El president del Parlament, Roger Torrent, ha llegit una declaració de recolzament als processats independentistes en l’imminent judici de l’1-O, en la qual ha invocat al dret a l’autodeterminació de Catalunya, ha reclamat una solució "política" al conflicte i ha criticat la instrucció judicial del cas del procés, i ha advertit que en el futur altres col·lectius socials en poden ser els perjudicats.

Envoltat dels membres del Govern i de diputats de JxCat, ERC, els comuns i la CUP, Torrent ha reivindicat que "fa falta una solució democràtica al conflicte polític" i ha assegurat "que la repressió no acabarà amb la voluntat immensament majoritària dels catalans d’exercir el dret a l’autodeterminació".

El president del Parlament ha invocat la democràcia i en aquest sentit ha advertit que "la instrumentalització del dret penal ha de preocupar el conjunt dels demòcrates: no acceptar perseguir com a delicte l’exercici de drets fonamentals, demà podem ser els feministes, els antifeixistes, els ecologistes o els sindicalistes" les víctimes d’aquesta situació denunciada per Torrent.

Notícies relacionades

"Ens comprometem a treballar sense parar per un país en el qual els conflictes polítics es resolguin fent política i no amb tribunals", ha finalitzat Torrent.

Aquest discurs s’afegeix al text que va aprovar la majoria de la junta de portaveus –grups independentistes i comuns– en defensa dels processats pel judici de l’1-O.