L'Intersindical-CSC ajorna la vaga general a Catalunya al 21 de febrer

El sindicat minoritari desconvoca l'aturada del 7 de febrer i al·lega que necessita més temps per garantir que sigui "massiva"

jregue43440927 barcelona  21 05 2018 concentracion independentista de la an181214161935

jregue43440927 barcelona 21 05 2018 concentracion independentista de la an181214161935 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

L’Intersindical-CSC  ha decidit desconvocar la vaga general prevista per a aquest dijous 7 de febrer a Catalunya i ajornar-la fins al21 de febrer. El sindicat minoritari ha al·legat que els afiliats, seccions sindicals i agents socials han demanat més temps per organitzar una aturada que aglutini més gent, que sigui "massiva" i que s’enquadri en un "context de mobilitzacions per tots els drets i llibertats". 

El motiu oficial a què va al·ludir en la convocatòria de la vaga –sota el lema 'Sense drets no hi ha llibertat’– era exigir la derogació "completa" de la reforma laboral del PP del 2012, coincidint amb el setè aniversari de la seva aprovació. El sindicat independentista va acompanyar la demanda amb reivindicacions com l’aprovació d’un salari mínim interprofessional específic per a Catalunya de 1.200 euros, la recuperació de les lleis socials aprovades al Parlament i suspeses pelTribunal Constitucional, la plena igualtat de gènere als centres de treball i l’avanç cap a un model de funció pública "de qualitat amb condicions laborals dignes".

Notícies relacionades

Però, de fons, a ningú se li escapa que la pretensió era que coincidís amb l’inici del judici del procés, que finalment començarà el 12 de febrer que ve. Quan es va registrar el preavís, el dia d’arrencada orientativa era del 5 al 7 de febrer, un motiu que ha tingut molt pes a l’hora de decidir l’ajornament.

Recolzament de l’ANC i Òmnium

La vaga era secundada per la USTEC-STEs, la sectorial d’Ensenyament de la CGT, el Sindicat de Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes, Universitats per la República, Sindicalistes per la República i l’IAC. Van recolzar la iniciativa l’ANC,Òmnium Cultural, els partits independentistes i els comuns, tot i que no van arribar a detallar com afectaria el ple previst per a aquest dimecres i dijous.