ACCIÓ DE PROTESTA

La Fiscalia qualifica d'"atemptat contra l'Estat de dret" les accions dels CDR als jutjats

Els comitès han tornat a tirar fems i escombraries a les portes d'una vintena de seus judicials catalanes

"La justícia espanyola fa pudor de merda feixista", afirmen a les xarxes davant de la proximitat del judici pel procés

jutjats-de-cervera

jutjats-de-cervera

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Laura Puig

Els CDR han tornat a tirar fems i escombraries a les portes de jutjats catalans. A través del seu Twitter, els comitès de defensa de la república han informat d’accions a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, a Figueres, Olot, Vic, Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Guíxols, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Berga, Manresa, Girona, Mataró, Tortosa, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Santa Coloma de Farners, Granollers, Rubí i Cervera, en protesta per l’imminent inici del judici pel procés, el pròxim 12 de febrer.

Aquesta vintena d’accions de protesta han tingut una dura resposta de la Fiscalia General de l’Estat, que les ha qualificat d’"atemptat contra l’Estat de dret". El ministeri públic ha condemnat els atacs i ha lamentat que han entorpit el funcionament normal d’un servei públic.

La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) també ha condemnat "de manera rotunda i enèrgica la cadena de sabotatges a les seus judicials" i ha recalcat que han causat "una important incidència en l’obertura dels edificis judicials, al punt d’obligar al tancament d’algunes instal·lacions".

Segons el TSJC, aquestes accions han tingut influència directa en el servei al ciutadà i han causat "perjudicis a jutges, fiscals, lletrats i lletrades i el conjunt de professionals" de la judicatura. La sala de govern, així mateix, ha exigit responsabilitats per aquestes actuacions, que s’han repetit ja en diverses ocasions, i ha considerat que són "inacceptables" en un Estat de dret.

Les associacions judicials també han mostrat la seva repulsa a l’acció dels CDC. L'Associació Professional de la Magistratura a Catalunya ha urgit al president del Govern, Pedro Sánchez, que estableixi mesures de seguretat davant dels "atacs massius" per part de grups radicals. L’Associació Jutges per a la Democràcia ha insistit que aquestes accions "ultrapassen" el dret a la llibertat d’expressió perquè tenen per finalitat "desligitimar" de forma "generalitzada" la tasca de la justícia i, a més, produeix "una despesa pública provocada gratuïtament" per la neteja dels edificis atacats.    

"Justícia de merda"

Notícies relacionades

En una de les fotografies que han difós per les xarxes socials es pot veure com alguns encaputxats estan realitzant l’acció de protesta a la Ciutat de la Justícia i col·loquen una pancarta on es pot llegir 'Justícia de merda'. A Cervera han fet una pintada en què asseguren: 'La justícia espanyola fa pudor de merda feixista'.

En un altre tuit, els CDR afirmen que no es pot "normalitzar" la situació a les portes del judici. "Aviat començarà el judici farsa i la sentència ja està escrita. Volen empresonar tot un poble", afegeixen els comitès, que asseguren que estan "fermes i mobilitzades" davant del que qualifiquen d’"atemptat contra l’Estat de dret".