JUDICI PEL PROCÉS

L'ANC crida a "acompanyar" els presos des de les cinc del matí per les carreteres

L'entitat crida a omplir les places de les capitals de comarca a les 19 hores

Elisenda Paluzie descarta "obstaculitzar" el trasllat dels empresonats

zentauroepp45234331 barcelona 27 09 2018 entrevista elisenda paluzie           f181113153821

zentauroepp45234331 barcelona 27 09 2018 entrevista elisenda paluzie f181113153821 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida aquest dijous per "acompanyar" per les carreteres els líders i polítics independentistes presos per l’1-O durant el seu trasllat a Madrid previst per a demà, i ha convocat protestes a les capitals de provínciatal com va avançar EL PERIÓDICO dilluns passat.

La convocatòria s’ha fixat a les 5 hores del matí en el trajecte des de la presó de Puig de les Basses a Brians II i una hora després en la ruta des de Lledoners Mas d’Enric fins al mateix centre penitenciari. Fins allà seran traslladats tots els presos, que sortiran a les 7 hores en vehicles policials fins a les presons madrilenyes de Soto del Real Alcalá-Meco. Òmnium Cultural ha publicat un apunt a Twitter recolzant aquesta acció per "fer visible que [els empresonats] no estan sols". "Demostrem que ens jutgen a tots, que acusarem l’Estat", han conclòs.

Des de l’entitat liderada per Elisenda Paluzie han cridat també a assistir a les concentracions de protesta a les 19 hores a les capitals de les comarques catalanes amb lemes com #fakejustice o #makeamove. A Barcelona, se citaran a la mateixa hora als Jardinets de Gràcia.

A partir de dilluns, penjaran una pancarta a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana en la qual es podrà llegir: "¿Què esteu fent per aplicar el mandat de l’1-O?". "La ràbia i la indignació que sentim per aquesta situació injusta la canalitzarem i la traslladarem a qui pot revertir aquesta situació: el Govern i el Parlament", asseguren en un comunicat intern. Per custodiar l’'attrezzo', diferents voluntaris s’aniran rellevant en les tasques de vigilància, tot i que fonts de l’entitat descarten que sigui una "acampada indefinida".

Sense "obstaculitzar" el trasllat

En una entrevista a TV-3, Paluzie ha asseverat que "la societat catalana ha d’estar mobilitzada i mostrar el rebuig a aquest judici", tot i que ha precisat que els acompanyaments als empresonats a les carreteres no pretén "obstaculitzar" el trasllat. "Quin sentit té obstaculitzar un trasllat que no aconseguiràs obstaculitzar perquè no tens prou força, quan en realitat s’ha decidit afrontar el judici", ha reflexionat.

Notícies relacionades

A més, ha recordat que l’ANC ha convocat concentracions en diferents ciutats europees, en algunes d’elles el pròxim dimarts, 5 de febrer, data que s’apuntava com a probable per a l’inici del judici. A Londres, ha detallat, se celebrarà a Downing Street, davant la residència de la primera ministra britànica.

Paluzie ha carregat contra la "vulneració de drets" per part d’un Estat que vol "preservar la unitat tant sí com no", i ha advertit de nou el Govern que la "repressió política" no pot portar a abandonar l’objectiu de la independència, i ha advertit que apel·lar a un referèndum pactat "no és realista". "Sisplau, posem-nos a treballar en l’única via possible, la que depèn de nosaltres, la unilateral", ha urgit.