PROTESTA

L'ANC prepara una manifestació a Madrid durant el judici per l'1-O

L'entitat convoca protestes simultànies a Catalunya i a les capitals europees per al dia en què comencin les sessions al Suprem

zentauroepp45363309 la presidenta de l assemblea nacional catalana  anc   elisen181108114630

zentauroepp45363309 la presidenta de l assemblea nacional catalana anc elisen181108114630 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’independentisme  encén la maquinària per mobilitzar-se el dia en què es doni el tret de sortida al judici per l’1-O al Tribunal Suprem i pretén fer-ho alhora a Catalunya i a les principals capitals europees. Per a la setmana següent a la celebració de la primera sessió judicial es fixen com a objectiu omplir els carrers de Madrid, tot i que el recorregut encara està per decidir, expliquen fonts de l’entitat.

Tot i que la data de la sessió judicial contra la cúpula de l’1-O no està tancada, l’ANC ja ha convocat els seus a reunir-se aquesta data a les 19 hores a les capitals de les vegueries BarcelonaGironaLleidaTarragonaVicManresa i en algun punt de les Terres de l’Ebre) i alhora en ciutats com Brussel·lesLondresParís Berlín

Les reunions entre els actors de l’òrbita sobiranista van augmentar per coordinar una manifestació unitària contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona el passat 21 de desembre i es mantenen de forma "permanent". Comparteixen la necessitat de mostrar el seu rebuig d’aquest procés judicial però discrepen sobre quines accions dur a terme. 

Fonts d’Òmnium Cultural  asseguren que s’apuntaran a les cites de l’entitat liderada per Elisenda Paluzie, tot i que insisteixen que queden serrells per resoldre. Fonts de l’ANC asseveren que el missatge de les entitats sobiranistes se centrarà a "denunciar aquest judici injust" i que els acusats rebin la "calor del poble". 

La CUP, "sense treva" 

Notícies relacionades

De moment, els Comitès de Defensa de la República (CDR) no s’han pronunciat sobre aquestes convocatòries i tampoc n’han anunciat cap de pròpia. 

Amb l’al·legat de "parar-ho tot", utilitzat com a bandera per escalfar motors el 21-D, la CUP es va anticipar i va cridar a la "mobilització permanent" en un acte celebrat el passat 19 de desembre. Sota el lema "Alcem-nos", es van comprometre a "lluitar sense treva contra la causa general" i van inaugurar un nou "cicle de protesta i combat", unes accions que ubicaran en diferents punts de Catalunya i que es complementaran amb la voluntat de l’ANC de liderar protestes a l’estranger per les quals ja han activat les seves assemblees a l’exterior.