CAMBRA CATALANA

La CUP força el Parlament a votar una moció per trencar el diàleg i avançar en la unilateralitat

Els anticapitalistes tornen a obligar JxCat i ERC a posicionar-se a les portes del judici pel procés

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP torna a forçar JxCat i ERC perquè moguin fitxa cap a la unilateralitat a les portes del judici per l’1-O. En una moció registrada al Parlament, que serà discutida en el ple del 6 i 7 de febrer si finalment es manté malgrat la convocatòria de vaga general que recolza el sobiranisme, els anticapitalistes demanen trencar la via del diàleg entre administracions i desenvolupar "sobiranies" en tots els aspectes de les polítiques públiques. 

En el text, que ha avançat RAC-1 i al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, els cupaires insten a "avançar unilateralment cap a l’exercici de l’autodeterminació" i reclamen "aturar tot diàleg polític amb l’Estat espanyol que no tingui com a condició prèvia el reconeixement del dret a l’autodeterminació, el final de la repressió, l’alliberament dels presos i preses i el lliure retorn d’exiliats i exiliades". 

Així mateix, criden a no acatar el marc jurídic de l’Estat ni les "imposicions" de les seves institucions, així com "desobeir" el sostre de despesa que marca la llei de pressupostos generals i el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), que "sotmeten les autonomies i la seva necessitat de finançament a l’estat central i, alhora, al pagament imposat per la Troica".

Notícies relacionades

El document de la CUP es converteix en la resta de punts en un decàleg de "reivindicacions socials" al Govern. Exigeixen que es garanteixi el dret a la vivenda "expropiant les vivendes buides en mans de ‘grans tenidors’" en favor d’un parc de vivenda social i frenant els desnonaments, reclamen un salari mínim de 1.200 euros en totes les contractacions que depenguin de la Generalitat, aposten per la reducció del 30% de les taxes universitàries, demanen crear una banca pública i "recuperar la sobirania pública" de les infraestructures i recursos energètics. 

Com ja va avançar la diputada Maria Sirvent en la passada sessió de control al president de la Generalitat, insten el Govern a elaborar una "cartografia de la repressió", que reculli tots els casos des de l’1-O, que la Generalitat es personi com a acusació particular i que "deixi de reprimir els moviments socials amb violència policial" i de generar "desmobilització social".