ELECCIONS DEL MAIG

IU proposa a Iglesias i Errejón unir-se en un nou espai amb les seves pròpies primàries

La iniciativa situa d'igual a igual tots els participants a l'espera de negociar com s'elegeix el candidat a la Comunitat de Madrid

Els d'Alberto Garzón i Más Madrid es reuneixen amb un resultat satisfactori i asseguren que mantindran més trobades aquesta setmana

alberto garzón

alberto garzón

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El líder d’IU, Alberto Garzón, ha aportat una nova solució a la crisi interna en què es troben sumits Pablo Iglesias i Íñigo Errejón. El coordinador federal d’IU ha apostat per la construcció d’un "espai polític" on conflueixin les formacions progressistes i en què els càrrecs públics siguin elegits mitjançant primàries. Aquest model, que Garzón qualifica de "democràtic", suposaria situar tots els partits en el mateix punt de partida. A més, les formacions haurien de negociar si el candidat a la presidència de l’Assemblea de Madrid també ha de passar per un procés de primàries.

"Unitat" i "democràcia" són les condicions dels de Garzón per crear un nou projecte polític, amb independència de les sigles i els noms. "Compartim més del que ens separa", ha assenyalat el dirigent d’IU aquest dimarts a TVE, abans de recordar que han de ser "capaços d’articular-se en una sola candidatura". Aquesta proposta difereix de la que va presentar, aquest dilluns, la portaveu morada, Irene Montero. Constituir una llista entre Podem, IU i Equo a què, més tard, podria afegir-se el partit d’Errejón i Manuela Carmena, Más Madrid. 

Malgrat les contínues al·lusions a la recerca d’una solució, Garzón no ha deixat de criticar l’actuació del cofundador de Podem de presentar-se a l’Assemblea de Madrid sota el paraigua de Más Madrid: "No podem veure amb bons ulls la iniciativa". A més, ha lamentat que "hi havia unitat abans del moviment d’Errejón", que tan sols ha aconseguit "complicar" les coses i "dividir".   

Reunió amb Más Madrid

Notícies relacionades

L’organització regional madrilenya d’IU i Más Madrid han mantingut aquest dimarts una reunió per tractar la situació actual. Les dues formacions han coincidit en la necessitat de construir "una candidatura unitària de tota l’esquerra madrilenya" en què es respectil’"autonomia" de tots els actors polítics. La bona sintonia entre els dos partits sembla demostrar-se amb l’anunci que tindran noves trobades al llarg de la setmana. 

Des d’IU Madrid també han anunciat la reunió de la Col·legiada d’IU Madrid aquesta tarda per analitzar el resultat de les reunions mantingudes i fer el següent pas.