COMISSIÓ

El secretari de la mesquita de Ripoll diu que la policia li va preguntar per l'imam abans del 17-A

Segons aquest testimoni, els agents van contactar tres vegades amb la comunitat islàmica

350afd5e-1cdd-47e3-83b6-7fa131789f9c-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari de la Comunitat Islàmica Annour, Hamid Barbach, ha explicat aquest dimarts que agents de la Policia Nacional van contactar tres vegades amb l’entitat per preguntar sobre l’imam de Ripoll (Girona) Abdelbaki es-Satty, considerat el líder de la cèl·lula que va atemptar el 17-A. Aquests contactes van ser abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

En la comissió d’investigació del Parlament sobre els atemptats gihadistes del 17 i el 18 d’agost del 2017 reunida a Ripoll, Barbach ha detallat que els agents els van visitar dues vegades i van preguntar per Es-Satty, que va treballar per a Annour com a imam a la mesquita.

En una de les ocasions que ell va poder presenciar, segons ha dit, els agents van preguntar si Es-Satty encara era a Annour, entitat que gestiona la mesquita on va treballar l’imam.

Registrar l’entitat

Notícies relacionades

I una tercera vegada van trucar al president de l’entitat, Ali Yassine, des d’un "número privat" i van demanar registrar l’entitat, ha explicat en resposta a una pregunta de la diputada de la CUP Natàlia Sànchez.

D’altra banda, també ha recordat que va oferir a un dels joves abatuts després del 17-A formar part de l’entitat, però ha dit que ell sempre ho va rebutjar.