CANVIS A LA PRESIDÈNCIA

Torra fitxa l'alcalde de Molins (PDECat) per rellevar Josep Rius

L'alt càrrec cedeix el pas probablement per ajudar Elsa Artadi en la seva candidatura a l'alcaldia de BCN

zentauroepp45301015 torra y josep rius190129132541

zentauroepp45301015 torra y josep rius190129132541 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Comença la reestructuració en l’entorn del presidentQuim Torra, relacionada amb la possible decisió de la consellera de Presidència, Elsa Artadi, de formar part de la candidatura del PDECat/Crida a l’Ajuntament de Barcelona. El fins ara cap de gabinet de Torra, Josep Rius, home d’absoluta confiança de l’expresident Carles Puigdemont, ha decidit abandonar el càrrec, tal com va informar EL PERIÓDICO fa unes setmanes.

Notícies relacionades

El rellevarà l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, que va amenaçar de presentar candidatura alternativa a la de Marta Pascal al capdavant del PDECat al congrés del partit postconvergent el mes de juliol passat. Casals representa, doncs, una línia pròxima a la de Puigdemont, si bé va ser un dels que públicament es va enfrontar a la decisió del llavors president de convocar eleccions l’octubre del 2017 després de la celebració del referèndum de l’1-O.

El moviment s’emmarca en l’operació Artadi, ja que Rius podria ajudar l’encara consellera en la nova etapa al consistori de la capital catalana, si acaben cristal·litzant les difícils negociacions entre el PDECat, la Crida i Ferran Mascarell, entre altres actors. El principal impulsor de la candidatura d’Artadi –que ocuparia el número dos de la candidatura que encapçalaria l’exconseller empresonat Joaquim Forn– és l’expresident Puigdemont.