GOVERN DE SÁNCHEZ

La roda de premsa del Consell de Ministres, en directe

L'Executiu aprova més de 1.500 places d'estabilització en Organismes Públics d'Investigació

45027533 60

45027533 60 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En plena crisi veneçolana i amb la vaga de taxistes madrilenys complint ja el seu cinquè dia, el Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret ambl’oferta d’ocupació pública d’estabilització corresponent a l’exercici 2018 que inclourà més de 2.400 places, de les quals més de 1.500 aniran destinades als Organismes Públics d’Investigació (OPI). Les 2.431 places d’aquesta convocatòria se sumen a les 5.534 places d’estabilització corresponents al 2017, amb la qual cosa se superen les 8.000 places entre els dos exercicis.

El Govern també ha aprovat un decret llei sobre mesures urgents per pal·liar els danys causats per temporals i altres situacions catastròfiques, així com donar llum verda a un altre reial decret de modificació del Reglament General de Cotització i Liquidació de la Seguretat Social referent a empleats del Parc Mòbil.

En concret, afecta la cotització de dietes o extres de treballadors de l’Administració General de l’Estat que passen a exercir la seva funció en un altre departament amb l’objectiu de solucionar una llacuna legal existent en aquest sentit.

Notícies relacionades

A més, l’Executiu ha acordat un altre reial decret sobre el règim de comerç de dretsd’emissió de gasos amb efecte hivernacle 2021-2030, dependent del Ministeri per a la Transició.

La web d’EL PERIÓDICO ha ofert en directe la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.