PARLAMENT

Picabaralla entre la CUP i el PPC per la crisi a Veneçuela

Els anticapitalistes afirmen que Guaidó ha protagonitzat un "cop d'Estat" i els populars qualifiquen Maduro de "tirà"

jregue43862492 barcelona  20 06 2018 ple al parlament  sesion de contol al 181102165036

jregue43862492 barcelona 20 06 2018 ple al parlament sesion de contol al 181102165036 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xoc entre la CUP i el PPC a compte de la crisi desencadenada a Veneçuela per l’autoproclamació del cap de l’Assemblea Nacional, Juan Guaidó, com a president interí del país.

En un debat al Parlament sobre la creació de noves places de Mossos d’Esquadra i Bombers, la diputada cupaire Maria Sirvent ha aprofitat la seva intervenció per mostrar el seu recolzament a la "sobirania del poble veneçolà" i ha qualificat de "cop d’Estat" l’autoproclamació de Guaidó. Així mateix, ha assegurat que la maniobra ha sigut "promoguda" pels Estats Units i el Brasil, amb Donald Trump Jair Bolsonaro com a protagonistes, després de ser dels primers que li van donar el seu reconeixement. 

Notícies relacionades

A continuació, el diputat del PPC, Xavier García Albiol, s’ha dirigit al faristol i ha carregat contra les paraules de l’anticapitalista. Albiol ha qualificat el president Nicolás Maduro de "tirà" i ha "desitjat que els homes i dones del país puguin retrobar la democràcia i viure en pau".

De fet, el PP –i Ciutadans– portaran propostes al Senat i al Congrés per provar de pressionar el Govern de Pedro Sánchez perquè reconegui Guaidó. 

Temes:

Veneçuela CUP PPC