COSSOS DE SEGURETAT DE L'ESTAT

El Govern central proposa ensenyar català als guàrdies civils destinats a Catalunya

Cunillera proposa a la consellera Borràs firmar un conveni de col·laboració per fer les classes als agents

zentauroepp45689773 barcelona  barcelon s  30 10 2018   deportes    la guardia c190111191604

zentauroepp45689773 barcelona barcelon s 30 10 2018 deportes la guardia c190111191604 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Acn

La delegada del Govern, Teresa Cunillera, ha proposat a la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, oferir classes de català als agents de la Guàrdia Civil que siguin destinats a Catalunya. L’Executiu central proposa firmar un conveni amb l’administració autonòmica perquè el Consorci per a la Normalització Lingüística faci les classes als agents.

La iniciativa, pensada per als agents destinats a Catalunya tant de manera permanent com transitòria, té com a objectiu millorar el coneixement de la llengua i la cultura catalanes entre els guàrdies civils, així com millorar la relació del cos de seguretat estatal amb la ciutadania.

La idea és que la formació faciliti als agents l’adaptació a la realitat del seu nou destí, de tal manera que la relació amb els ciutadans en surti beneficiada i també el servei que s’ofereixi a la població.

La reacció

Notícies relacionades

Borràs ha retret a Cunillera l’oferta per les detencions d’independentistes a Girona per part de la Policia Nacional la setmana passada. En el marc d’aquell operatiu, ha assenyalat la consellera, un advocat va viure un "episodi de flagrant vulneració de drets lingüístics" per part d’un membre del cos de seguretat de l’Estat. Tot i així, valora positivament la iniciativa i apunta que ja hi ha hagut reunions del Consorci amb representants de la Guàrdia Civil en aquest sentit. 

Tot i això, Borràs es mostra sorpresa per aquest interès "sobtat" de la delegada del Govern, tenint en compte que "no ha donat cap mena d’explicació pública" sobre els successos del 16 de gener.