CAMÍ DE LES URNES

Artadi insta Maragall i Forn a anar en una llista conjunta a les municipals

"Ernest i Quim, poseu-vos d'acord. Cal guanyar Barcelona, és fonamental", diu la consellera en un acte de la Crida

Elsa Artadi.

Elsa Artadi. / ACN / Alex Recolons

1
Es llegeix en minuts
Agencias / El Periódico

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha citat aquest dimecres els candidats a l’alcaldia de Barcelona de JxCatJoaquim Forn, i ERCErnest Maragall, a posar-se d’acord per presentar-se en una llista conjunta a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. "Ernest i Quim, poseu-vos d’acord. Cal guanyar Barcelona, és fonamental", ha dit en un acte de la Crida Nacional per la República.

A la biblioteca Jaume Fuster de Gràcia, la consellera, que es perfila com a número dos de Forn i candidata efectiva si el cap de llista, en presó preventiva, és inhabilitat en el judici al procés, ha assenyalat que no té "cap sentit" que les dues forces coalitzades en el Govern no vagin "juntes" a les municipals. "És inexplicable", ha dit. "¿Què hauríem fet sense els més de 700 alcaldes independentistes, sense el Govern, i què podríem haver fet si haguéssim tingut la ciutat de Barcelona?", s’ha preguntat. 

Notícies relacionades

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha fet una crida a la unitat, sense al·ludir a la cita electoral, apuntant a la proximitat del judici als líders del procés. "Hem de fer-ho junts, no tinguem por de fer-ho", ha sentenciat.

L’acte ha tingut lloc tres dies abans del congrés constituent de la Crida de Carles Puigdemont, en el qual s’aprovaran les ponències política i organitzativa del nou partit i s’escolliran els seus òrgans de govern.