ELECCIONS MUNICIPALS

El fill de l'exconsellera Borràs es postula com a alcaldable a l'Hospitalet

Presenta la seva candidatura al procés de primàries de l'ANC

bernat-asensio

bernat-asensio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fill de l’exconsellera de la Generalitat Meritxell Borràs, encausada perl’1-O, s’ha postulat per liderar una llista independentista per a les eleccions municipals del mes de maig que ve a la segona ciutat de Catalunya, l’Hospitalet de Llobregat.

Bernat Asensio Borràs, de 22 anys, ha presentat la seva candidatura al procés de primàries emparat perl’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per escollir un candidat independentista a la ciutat, que és un dels principals bastions del PSC a l’àrea metropolitana de Barcelona, sota el govern de la socialista Núria Marín.

Entre les 25 persones que s’han postulat fins al moment per encapçalar la llista que surti d’aquestes primàries, que es dirimiran el 2 de febrer, figuren també diversos representants del PDECat a la ciutat, com l’actual portaveu de la formació a l’Ajuntament, Jordi Monrós, o Eliseu Esterlich.

La direcció del PDECat va descartar en el seu moment sumar-se al procés de primàries que sí que ha avalat l’ANC perquè considera que "divideix" l’independentisme.

La seva candidatura 

"Aquesta candidatura té tot el que a casa m’han ensenyat sempre: la igualtat d’oportunitatsil’apoderament  de les persones davant dels reptes amb què es troben durant la seva vida", ha assegurat Bernat Asensio en l’explicació de la seva proposta.

El candidat ha dit que el seu projecte representa un objectiu comú, el del "somni d’un poble que només busca la llibertat". "Com deia sempre l’avi, tot ho pots aconseguir amb força, voluntat i amor propi", ha afegit.

Notícies relacionades

L’avi a qui es refereix Asensio és Jacint Borràs, que va ser un dels fundadors de CDC, partit en què anys després va entrar a militar la seva filla, Meritxell Borràs, que va abandonar la política després de passar un mes en presó preventiva per la seva implicació en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la posterior declaració d’independència.

Per aquests mateixos fets, Borràs s’asseurà al banc dels acusats del Tribunal Suprem acusada de desobediència i malversació, delictes pels quals la fiscalia il’Advocacia de l’Estat li demanen una pena de set anys de presó.