"canvis de cromos"

Rivera rebutja la bilateralitat entre Sánchez i Torra i li exigeix eleccions ja

El líder de Ciutadans ha recordat que les relacions han de ser "multilaterals"

fcasals45388547 madrid  08 10 18  albert rivera  ciudadanos  durante un desa181008094446

fcasals45388547 madrid 08 10 18 albert rivera ciudadanos durante un desa181008094446 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha rebutjat avui qualsevol relació bilateral entre Estat i Generalitat ni "canvis de cromos" únicament perquè el president del Govern, Pedro Sánchez, "pugui seguir uns mesos més a la Moncloa", i per això li ha exigit que convoqui eleccions ja.

El president de Cs i la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, a més d’altres dirigents del partit com l’actual líder municipal a Barcelona, Carina Mejías, han visitat l’associació d’emprenedors Barcelona Tech City.

Una visita a la capital catalana just un dia després que el Govern i la Generalitat de Catalunya acordessin la possibilitat de crear dos espais de diàleg "diferenciats", un que ja existeix, la Comissió bilateral Estat-Generalitat, i un altre entre partits catalans, encara per concretar.

Notícies relacionades

Però Rivera, en declaracions als mitjans, ha rebutjat qualsevol bilateralitat entre Govern i Generalitat i ha recordat que les relacions entre Estat i comunitats autònomes han de ser "multilaterals".

"Per descomptat, creiem que s’ha de parlar de finançament o infraestructures per a qualsevol comunitat, però no pot ser un cromo a canvi que Sánchez continuï uns mesos més a la Moncloa. Ha de convocar eleccions i que siguin els espanyols els que escullin el futur Govern, i no uns quants diputats, en aquest cas pactant amb Torra i companyia", ha criticat el líder de Cs.