Podem explota: militància enganyada

Irene Montero arremet contra Errejón i l'acusa d'"ordir un pla secret" amb Carmena

Podem no prendrà la decisió d'expulsar-lo del partit perquè ell mateix ja se n'ha anat, insisteix la portaveu

la ruptura con errejon deja a podemos sumido en la incertidumbre / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Podem al Congrés i número dos del partit, Irene Montero, ha carregat amb duresa aquest divendres contra l’encara diputat i dirigent Íñigo Errejón per "ordir un pla secret" amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, per crear un nou partit per a les autonòmiques, "a esquena" de la militància.

"Hi ha molts militants que es poden sentir enganyats", ha sentenciat Montero en declaracions a 'La Sexta', després de lamentar el moment difícil que travessa Podem i del qual culpa Errejón.

La dirigent morada ha reafirmat que la direcció no prendrà la decisió d’expulsar-lo del partit perquè ell mateix ja se n’ha anat, a l’anunciar que es presentarà com a candidat d’un altre partit, i ha descartat qualsevol possibilitat de pactar amb aquesta nova plataforma de 'Más Madrid’.

"Quan les coses es fan enganyant, ordint plans a l’esquena dels companys, per fer un projecte que reconeixen que és personalista, aquesta mateixa manera de procedir dinamita tots els ponts. ¿De què hem de parlar? Ho podríem haver fet en les reunions de l’Executiva, de la qual era membre però a les quals mai venia", ha criticat.

"Viure fins al maig"

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, també ha rebutjat que Errejón continuï sent el candidat de la formació morada, després d’assenyalar-li la porta a l’assegurar que ell hauria deixat l’escó si decidís presentar-se amb un altre partit.

Preguntat per si Errejón hauria de dimitir del seu escó com a diputat de Podem al Congrés, el dirigent lila ha assegurat que ell dimitiria si hagués pres la decisió d’unir-se a Más Madrid. "Jo si hagués decidit presentar-me per un altre partit dimitiria, però d’alguna cosa ha de viure fins al maig", ha recalcat.

Plantada el dissabte

L’encara dirigent de Podem i diputat al Congrés no assistirà aquest dissabte a la reunió convocada per la direcció del Comitè de Campanya i de tots els líders i candidats autonòmics per arrencar els preparatius de les eleccions del maig, segons han informat a Europa fonts de l’equip de l’ex número dos del partit morat.

Notícies relacionades

Tant Errejón com la direcció de Podem entenen que la seva presència no té sentit en aquest conclave, després d’haver anunciat aquest dijous que en les autonòmiques de Madrid serà candidat per la plataforma 'Más Madrid’ impulsada per l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

Mentrestant, Luis Alegre s’ha ofert al partit per liderar la llista a la Comunitat de Madrid.