corrupció

Confirmen l'arxivament del 'cas Màster' excepte per a Cifuentes

L'Audiència de Madrid ratifica la decisió de la jutge per haver recorregut fora de termini la URJC

Cristina Cifuentes

Cristina Cifuentes

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L’Audiència Provincial de Madrid ha confirmat la decisió del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid de limitar el 'cas Màster' al delicte de falsedat documental que hauria sigut comès per l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina CifuentesCristina Cifuentes i de quatre processats més, als quals s’atribueix la modificació de les actes de les seves notes.

Es tracta, a més de Cifuentes, de qui era l’exdirector del màster cursat per l’exlíder madrilenya del PP, el catedràtic Enrique Álvarez Conde i dues de les seves professores, Cecilia Rosado i Alicia López de los Mozosi l’assessora de la Comunitat de Madrid Teresa Feito

Després de la decisió del Tribunal Suprem en relació amb el màster del president del PP, Pablo Casado, la jutge Carmen Rodríguez-Medel va decretar l’arxivament de gran part de les actuacions, en concret, les relatives a 19 investigats pels delictes de prevaricació i suborn. Això va suposar que la causa quedés reduïda al de falsedat documental.

Notícies relacionades

En la seva interlocutòria, la Secció 16 de l’Audiència de Madrid no arriba a entrar en el fons del tema i es limita a rebutjar el recurs d’apel·lació interposat per la Universitat Rei Joan Carles contra la interlocutòria de la jutge Rodríguez Medel por haver-se presentat fora de termini".

Per arribar a aquesta conclusió, la Sala realitza de diverses formes el còmput dels dies previstos per realitzar aquest tràmit, i la seva conclusió és que tot i ser el més beneficiós per a la part estaria fora de termini.