28 febr 2020

Anar al contingut

"Això sí que és 'fake news'"

Borrell posa èmfasi en els problemes amb el 'brexit' per qüestionar l'independentisme català

El ministre d'Exteriors confia que Theresa May "tingui bones idees" d'aquí a dilluns

El Periódico / Agencias

Borrell posa èmfasi en els problemes amb el 'brexit' per qüestionar l'independentisme català

OLIVIER HOSLET

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha confiat avui que la primera ministra britànica, Theresa May, "tingui bones idees" d’aquí a dilluns, quan ha de proposar una sortida a la situació creada pel rebuig del Parlament a l’acord del 'brexit'.

En declaracions a Onda Cero, Borrell ha fet ressaltar la dificultat de fer efectiva la sortida del Regne Unit de la UE i l’ha relacionat amb el procés independentista català perquè considera "desesperant" que "algú pogués fer creure que n’hi havia prou amb declarar la independència per aixecar-se l’endemà com a república". "Això sí que és 'fake news'", ha exclamat.

Segons l’opinió del ministre, "aquesta classe d’experiments" en què es proposa la separació "sense saber ni les conseqüències ni quins són els procediments" condueixen a situacions com la que s’està vivint al Regne Unit.

"Manifestacions excloents"

Pel que fa a les advertències fetes ahir pel president del Govern, Pedro Sánchez, contra les polítiques excloents, Borrell ha considerat que l’independentisme català també ha mostrat "manifestacions excloents".

Així, ha qüestionat que el president català, Quim Torra, s’asseguri que representa "tot el poble català" quan no "l’ha votat ni la meitat".

"O exclou la part que no l’ha votat o viu en una il·lusió i creu que tothom l’ha votat", ha dit Borrell, per a qui el veritable "problema català" no és un problema entre Espanya i Catalunya, sinó entre catalans. "El primer diàleg que hi ha d’haver és entre ells", ha assenyalat.