OPERACIÓ DE LA POLICIA

L'alcalde de Celrà no acudirà davant del jutge en protesta per la seva detenció

Dani Cornellà denuncia que no el van deixar parlar amb el seu advocat fins a les 14 hores, sis hores després de la detenció

zentauroepp46572760 girona   detencions per les protestes d el 1 oct   dani corn190117105043

zentauroepp46572760 girona detencions per les protestes d el 1 oct dani corn190117105043 / Joan Castro ICONNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de CelràDani Cornellà (CUP), ha assegurat aquest dijous que no té intenció d’acudir a declarar davant del jutge quan sigui citat com a gest de protesta per la seva detenció d’ahir amb 15 persones més. Segons el seu parer, es va tractar d’un "espectacle dirigit a la premsa perquè la gent ho veiés i s’atemorís".

En declaracions a TV-3, ha evitat contestar si va participar enl’ocupació de les vies de l’AVE de Girona durant l’aniversari de l’1-O, l’octubre passat, fets pels quals va ser detingut, tot i que ha dit que la policia li va mostrar com a prova de la seva presència la foto d’una persona amb gorra i ulleres "que podria ser qualsevol altra persona".

Cornellà ha detallat que el van detenir poc abans de les 8 del matí al sortir de casa, quan precisament anava a la comissaria de la Policia Nacional de Girona per concentrar-se per la detenció de l’alcalde de Verges, el també cupaire Ignasi Sabater, arrestat minuts abans en la mateixa operació.

Agents sense uniforme

Ha assenyalat que els agents que el van detenir anaven "sense uniformar, de secreta, tapats", i que no li van dir el motiu de la seva detenció fins diverses hores després, una vegada a la comissaria.

Allà es va trobar amb Sabater, "amb gel al braç, perquè tenia tot el braç inflat", els van prohibir parlar entre ells en un primer moment i els van traslladar al calabós, on sí que van poder comunicar-se.

Notícies relacionades

Cornellà ha criticat que no va poder parlar amb el seu advocat, l’exdiputat de la CUP Benet Salellas, fins a les 14 hores, i ha criticat que van allargar el procés "el màxim que van poder".

Sobre la resta dels detinguts, ha afirmat que "una part de la gent no havia participat en aquest acte", tot i que ha considerat que l’important no era si hi havien anat, perquè només buscaven intimidar, ha opinat.