Càrrecs públics

El Govern veu "suficient" el control sobre les 'portes giratòries'

L'Executiu contesta a Podem que no veu necessari modificar les incompatibilitats

abertran46300547 madrid 18 12 2018  pol tica  pleno en el senado  pedro sanch181218105327

abertran46300547 madrid 18 12 2018 pol tica pleno en el senado pedro sanch181218105327 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern considera que la legislació actual imposa un control "suficient" sobre les incompatibilitats dels funcionaris i càrrecs públics i no veu necessari emprendre cap reforma per posar límit a les anomenades 'portes giratòries’,segons una resposta parlamentària per escrit.

En concret, l’Executiu respon interpel·lat sobre el grup parlamentari Podem-En Comú Podem-En Marea, que s’interessava pel fet que l’exministre de Justícia Rafael Catalá i l’excap de l’Advocacia de l’Estat José Ramón Mourenza hagin fitxat per un bufet d’advocats que té contractes de representació d’Espanya a l’estranger.

En la seva resposta, recorda al grup parlamentari que, d’acord amb el Codi Penal, "l’advocat o procurador que, havent assessorat o pres la defensa o representació d’alguna persona, sense el consentiment d’aquesta defensi o representi en el mateix afer qui tingui interessos contraris, serà castigat amb la pena de multa de sis a dotze mesos i inhabilitació especial per a la seva professió de dos a quatre anys".

Exposa, així mateix, que, en tot cas, el "règim d’incompatibilitats està dirigit als empleats públics en situació de servei actiu i "no contempla la situació d’aquells empleats públics que, com que no exerceixen un càrrec en el sector públic (com és el cas dels funcionaris en situació d’excedència voluntària per interès particular), no perceben cap remuneració amb càrrec als Pressupostos de les Administracions públiques".

Notícies relacionades

Sobre els controls per evitar les portes giratòries, incideix que la llei 3/2015, de 30 de març, reguladora de l’exercici de l’alt càrrec de l’Administració General de l’Estat (AGE) ja estableix un conjunt de mecanismes que permeten "identificar la possible existència d’incompatibilitats i conflictes d’interessos".

"Aquest sistema de prevenció i control de possibles incompatibilitats i conflictes d’interessos ofereix, en tot cas, prou garanties similars a les dels sistemes d’altres països del nostre entorn. Per tant, no es considera necessari modificar la referida llei", conclou.

Temes:

Govern