ENTREGA DE PREMIS

Mundó: "Quan la política entra per la porta d'un tribunal, la justícia salta per la finestra".

L'exconseller rep el Premi Justícia 2018 de la Generalitat per la seva contribució a la millora de la justícia

zentauroepp46501997 barcelona  10 01 2018  carles mundo fotografia de joan corta190111145433

zentauroepp46501997 barcelona 10 01 2018 carles mundo fotografia de joan corta190111145433 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

"Quan la política entra per la porta d’un tribunal, la justícia salta per la finestra". Així s’ha expressat aquest divendres l’exconseller de Justícia, Carles Mundó, després de rebre el Premi Justícia 2018 que atorga la Generalitat per la seva contribució a millorar el sector.

Durant el seu discurs, Mundó ha recalcat que "convocar un referèndum no és delicte" i ha tingut un record per als polítics independentistes presos i fugits "per delictes no comesos". Segons el seu parer, aquesta situació degrada la política i la justícia.

L’exconseller està acusat de desobediència malversació en el procés que segueix el Tribunal Suprem i del qual ben aviat arrencarà el judici oral.

Cap representant de la fiscalia ni la judicatura

A l’acte d’entrega dels premis no hi ha acudit ningú de la fiscalia ni les màximes autoritats judicials a Catalunya, contràriament al que sol ser habitual. Segons el decret del Govern, Mundó ha sigut premiat pel tancament de la Model després de dècades de reivindicacions, l’aprovació de la llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, l’aprovació de la llei de voluntats digitals i la posada en marxa del registre de parelles estables, entre altres mesures.

Notícies relacionades

Per la seva part, l’advocat Agustin Gil Matamala, un altre dels guardonats, ha explicat que ahir va visitar Jordi Cuixart a la presó i que li va dir que transmetés avui aquest parlament: "Com va dir Sèneca a Neró: el teu poder rau en la meva por. Si no tinc por, tu ja no tens poder".

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha mostrat la seva preocupació per la "regressió" del sistema democràtic. I ha conclòs: "Sense honestedat no hi ha justícia".