NOVA LEGISLATURA

El SAT crida a "envoltar" el Parlament andalús el dia de la investidura de Moreno

El sindicat convoca mobilitzacions davant la previsió de "noves retallades socials i atacs als drets de les dones"

zentauroepp46372476 juanma moreno pp190104093623

zentauroepp46372476 juanma moreno pp190104093623 / Raul Caro Cadenas

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) ha convocat una mobilització per "envoltar el Parlament" el dia de la investidura del popular Juan Manuel Moreno com a president de la Junta d’Andalusia al capdavant d’un govern de coalició amb Ciutadans (Cs) amb el recolzament de l’"extrema dreta" de Vox. El lema de la concentració és "Andalusia no està en venda" davant la previsió de "noves retallades socials i atacs als drets de les dones" per part del futur Executiu.

Segons informa el SAT en un comunicat, l’objectiu és envoltar el Parlament andalús amb una "cadena humana" a les 18 hores del dia de la votació del debat d’investidura, pendent de fixar per la Mesa del Parlament andalús, i per això ja ha "legalitzat" tots els dies possibles per a la seva celebració.

El SAT planteja aquesta protesta com a "complementària" a les mobilitzacions ja anunciades del col·lectiu feminista per al dimarts 15 de gener contra el nou Govern andalús, "ja que ens mou una mateixa motivació: un no al feixisme i a l’entrada de les seves polítiques a Andalusia, un no al masclisme, a l’homofòbia, al racisme i al centralisme'.

Segons aquest sindicat nacionalista, el canvi de govern a Andalusia "no es pot veure com el simple joc de l’alternança parlamentària, ja que accedeix al poder amb els vots de l’extrema dreta" i posarà en marxa "nous atacs contra els drets socials i democràtics i els serveis públics, amb privatitzacions i retallades de les polítiques socials, i una amenaça per als drets de les dones i les polítiques d’igualtat i contra la violència masclista."

No hi haurà pau social

Segons el seu parer, "es tracta d’un govern orquestrat amb pactes de cadires a Madrid amb un partit, Vox, clarament contrari a l’autogovern d’Andalusia i que pretén liquidar la nostra autonomia i que provarà de reforçar el discurs de l’odi i les polítiques que criminalitzen la immigració, traint el llegat històric d’Andalusia com a societat oberta, solidària i fraternal".

Notícies relacionades

En aquest sentit, el portaveu nacional del SAT, Óscar Reina, ha assegurat que el nou govern "no tindrà pau social si s’entossudeix a atacar els drets socials i democràtics" i ha fet "una crida a la mobilització permanent, a la vigilància constant, per impedir qualsevol pas enrere en els nostres drets.

Segons Reina, la convocatòria per envoltar el Parlament andalús és un primer pas que tindrà continuïtat el 28 de febrer i l’1 de maig perquè "no donarem treva al feixisme". "Andalusia no està en venda, els nostres serveis públics no es poden vendre al millor postor; els drets de les dones no es negocien", ha conclòs.