Sánchez donarà suport a Collboni com a alcadable del PSC a Barcelona

L'acte de dissabte servirà per donar inici a la precampanya del candidat socialista

icetacollboni

icetacollboni

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pedro Sánchez consagrarà dissabte que ve Jaume Collboni com a alcadable del PSC a Barcelona. La visita del president del Govern a la capital catalana servirà no només per iniciar la seva campanya per aprovar els Pressupostos, sinó també per donar el tret de sortida a la precampanya de les municipals del candidat socialista a l’Ajuntament de Barcelona.

Es posarà així punt final als rumors sobre si Collboni, responsable de política municipal del PSC, repetiria o no com a cap de llista a Barcelona. Malgrat que havia sigut elegit l’abril de l’any passat candidat per la militància en un procés de primàries, els socialistes havien sondejat posteriorment diverses alternatives, veient els moviments que s’estaven produint en les altres formacions, com el fitxatge de Manuel Valls per Ciutadans o l’aposta d’ERC per l’exconseller Ernest Maragall en substitució d’Alfred Bosch. No només van buscar opcions dins del partit sinó també fora, cridant a la porta d’Antón Costas, catedràtic d’Economia i expresident del Cercle d’Economia de Barcelona, i Helena Guardans, presidenta de Sellbytel/Webhelp i a la qual Ada Colau ja va voler en la presidència de Fira de Barcelona.

Notícies relacionades

En una enquesta interna encarregada pel PSC, Collboni era la segona opció preferida per a Barcelona, per davant de l’exalcalde Jordi Hereu i el ministre d’Exteriors Josep Borrell, i només superat pel primer secretari del partit, Miquel Iceta. Al veure que continuaven el soroll que qüestionava la seva candidatura, Collboni va reivindicar dilluns que el PSOE li donés el seu recolzament. Un reconeixement que rebrà de forma definitiva del mateix Sánchez aquest dissabte al migdia en el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, al costat del parc del Fòrum.

D’aquesta manera, Collboni i Ada Colau seran els dos únics caps de cartell que repetiran respecte al 2015, ja que la majoria de partits han apostat per noves cares per a la contesa del pròxim mes de maig. L’aterratge de Valls és, sens dubte, la principal novetat de moment en el camp de batalla barceloní. ERC va decidir fer una aposta forta intentant portar un altre Maragall a l’alcaldia. El PP ha acabat posant-se en mans de Josep Bou, després que Alberto Fernández Díaz decidís no presentar-se de nou a l’alcaldia, després de més de dues dècades en el consistori. Només queden per resoldre les incògnites de qui encapçalarà les llistes de la CUP (María José Lecha, alcaldable fa quatre anys, va deixar la seva acta de regidor el mes de juny passat) i de l’espai postconvergent. Com va publicar fa gairebé dos mesos aquest diari, l’exconseller Joaquim Forn, empresonat a Lledoners, es perfila com a candidat del PDECat. Elsa Artadi, consellera de Presidència, podria ser la seva número dos i virtual aspirant a l’alcaldia.