INICIATIVA INDEPENDENTISTA

L'ANC i Òmnium insten a tenyir de groc les cavalcades de reis

GRAF8109. BARCELONA, 16/10/2018.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra (abajo 2d), participa en la concentración Un año de vergüenza, un año de dignidad convocada por la ANC y Ómnium en homenaje a Jordi Sánchez y Jordi Cuixart, cuando se cumple un año de su prisión preventiva, hoy en la Plaza Cataluña de Barcelona. EFE/Enric Fontcuberta

GRAF8109. BARCELONA, 16/10/2018.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra (abajo 2d), participa en la concentración Un año de vergüenza, un año de dignidad convocada por la ANC y Ómnium en homenaje a Jordi Sánchez y Jordi Cuixart, cuando se cumple un año de su prisión preventiva, hoy en la Plaza Cataluña de Barcelona. EFE/Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L’Assemblea Nacional Catalana  (ANC) i Òmnium Cultural han instat aquest dissabte que les cavalcades de reis es converteixin en una nova plataforma de reivindicació de l’independentisme al promoure que tots els assistents, nens inclosos, assisteixin vestits de groc. D’aquesta manera, l’independentisme vol expressar el recolzament als polítics presos coincidint amb la retransmissió que farà TV-3 a Vilanova i la Geltrú. L’ANC pretén que la idea d’acudir de groc s’estengui a totes les cavalcades a Catalunya. 

Òmnium Cultural també ha llançat una campanya per embolicar els regals de reis de groc i faciliten paper de regal a la seva seu. 

Des de fa dies l’ANC i els Comitès de Defensa de la República (CDR) traslladen missatges per les xarxes socials per pintar de groc qualsevol acte públic per mostrar la seva solidaritat amb els polítics sobiranistes empresonats i reclamar-ne la posada en llibertat després de retirar tots els càrrecs.

Fa un parell d’anys ja hi va haver polèmica per l’emissió de la cavalcada de Reyes a TV-3 des de Vic per la profusió de fanalets grocs. En aquella ocasió, el llavors president de l’ANC, Jordi Sànchez, avui a presó processat per rebel·lió, ja va recordar que aquests fanalets eren una tradició assentada.

Notícies relacionades

La campanya ‘Fanalets per la Llibertat’ se suma al llaç groc i les diferents estelades com a forma de reivindicació estàtica. Els diners recaptats per la venda dels productes independentistes es destinaran per al finançament del Consell de la República que és a Bèlgica i presideix l’expresident Carles Puigdemont.

El Partit Popular ha criticat la iniciativa independentista al considerar que suposa una “intoxicació” de les tradicions comunes, “en el que els més petits haurien de ser els grans protagonistes”, segons un tuit del president del partit, Pablo Casado.