POLÈMICA A TWITTER

El Govern porta a Fiscalia un tuit del PP que demana als Reis que s'emportin Pedro Sánchez

En la gravació d'un humorista, un menor reclama als Reis Mags que el president desaparegui, com va passar amb Chiquito de la Calzada

El partit conservador retira el tuit i demana disculpes per l'«error»

el-pp-sube-en-su-cuenta-oficial-este-vdeo-con-primeros-planos-de-un-menor-con-su- / periodico

2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha anunciat que ha contactat amb la Ministra de Justícia, Dolores Delgado, perquè traslladi a la Fiscalia General de l’Estat el tuit publicat aquest dissabte en el compte oficial del Partit Popular en el qual es desitjava, en un to pretesament festiu, la mort del president de l’Executiu, Pedro Sánchez.

La Fiscalia haurà d’analitzar si aquest tuit és constitutiu de delicte i, en el seu cas, procedir penalment contra els autors i els que li han donat difusió pública, segons la Moncloa.

El compte oficial de Twitter del PP ha retirat aquest dissabte un vídeo del seu compte de Twitter després dels dubtes sobre el seu bon gust i haver rebut les crítiques dels internautes i de la resta del partit. En aquest vídeo, fet per l’humorista Ignacio de la Puerta es veu un nen que li diu al seu pare: “Papa, ¿puc llegir-te la carta que els he escrit als Reis Mags?”. El pare, en el vídeo, comença a llegir la carta en què el nen ha escrit: “Estimats Reis Mags: La meva cantant preferida era Amy Winehouse, i te la vas emportar. El meu actor favorit era Robin Williams, i te'l vas emportar. El meu humorista humorista favorit era Chiquito de la Calzada, i també te'l vas emportar. Només t’escric aquesta carta per dir-te que el meu president favorit és... Pedro Sánchez”.

En el vídeo, el nen d’evident aversió al president del Govern insisteix a portar aquesta carta al “carter reial”, no obstant, el presumpte pare decideix portar la missiva a Correus. 

L’autor del vídeo, Ignacio de la Puerta, va penjar el vídeo al seu canal de Youtube el 3 de gener passat i també l’exposa a Instagram. 

El vídeo ha suscitat les crítiques del PSOE, i a través de Twitter denuncia que “els partits polítics estem per a alguna cosa més que per desitjar la mort al president del Govern”.

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, també va deplorar que el PP exposés el vídeo en el seu compte: “El Partit Popular ha fet un vídeo en què un nen els demana als Reis Mags la mort de Pedro Sánchez. Els que s’omplen la boca amb les tradicions cristianes les denigren, utilitzant-les per odiar i desitjar la mort dels seus adversaris polítics”.

Poc després de retirar el vídeo, el PP es va disculpar també via Twitter, poc abans de les 13.00 hores: “Esborrem i demanem disculpes pel tuit anterior. No era la nostra intenció ofendre ni desitjar-li mal a ningú. Ha sigut un error. Feliços Reis Mags a tothom”.

Notícies relacionades

Davant de l’anunci de Calvo, fonts de la direcció del PP han respost que la vicepresidenta sembla que “no s’ha assabentat” que el vídeo ha sigut “retirat” i el partit ha “demanat disculpes”.

El tuit també l’ha censurat el líder d’IU, Alberto Garzón, que ha escrit en el seu perfil: "El PP demanant ni més ni menys que la mort de Sánchez en una espècie de vídeo humorístic. La dreta reaccionària no només no sap perdre, sinó que sens dubte és lluny de ser mínimament democràtica".