RECOLZAMENT ALS POLÍTICS PRESOS

Centenars de persones passen el Cap d'Any davant de la presó de Lledoners

dvxk9n-wkaas1qj

dvxk9n-wkaas1qj

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de persones s’han concentrat aquesta Nit de Cap d’Any als voltants de la presó de Lledoners, situada a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), per mostrar el seu recolzament als polítics presos en una data tan especial com Cap d’Any, com ja van fer per Nadal.

Els independentistes, convocats per l’entitat Omplim Lledoners, han sopat i han acomiadat el 2018 amb fogueres, balls, música i focs d’artifici. Fins a la zona han portat també una campana i les tradicionals dotze campanades de Cap d’Any les han dedicat als polítics que estan presos o a l’estranger.

A través de Twitter, l’exconseller Jordi Turull, un dels polítics presos a Lledoners, juntament amb Josep Rull, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn i els líders sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ha donat "infinites gràcies" a totes les persones que s’han desplaçat fins a l’exterior de la presó per donar la benvinguda al 2019.

Notícies relacionades

"¡Sou admirables!", ha dit Turull, que ha desitjat "que el 2019 l’omplim de salut, de feina, de pau, d’amor i de llibertat, i de dignitat per a tothom i per a Catalunya".

Unes 200 persones s’han concentrat aquesta nit davant la presó de Mas d’Enric (Tarragona), on hi ha l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, mentre que un centenar ho ha fet a la presó de Puig de les Basses (Girona), on hi ha l’exconsellera Dolors Bassa.