LA ULTRADRETA

Una dirigent de Vox compara la irrupció del partit a Andalusia amb la Divisió Blava

Rocío Monasterio acompanya les seves paraules a Twitter d'un fragment de la pel·lícula 'Embajadores en el infierno'

zentauroepp46119722 graf528  sevilla  02 12 2018   el candidato de vox a la pres181202220807

zentauroepp46119722 graf528 sevilla 02 12 2018 el candidato de vox a la pres181202220807 / Rafa Alcaide

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu del comitè electoral de VoxRocío Monasterio, ha fet gala a Twitter de la seva eufòria per la irrupció del seu partit al Parlament andalús amb una comparació que ha suscitat nombrosos comentaris tant de partidaris com de detractors dels ultradretans. La dirigent de la formació ha equiparat l’arribada d’aquesta, amb un paper clau, a la Cambra autonòmica amb la Divisió Blava, la unitat de voluntaris espanyols que van lluitar amb Hitler contra la Unió Soviètica a la segona guerra mundial.

Notícies relacionades

Monasterio va publicar aquest dijous, dia de la constitució de la Cambra andalusa, un tuit en què es podia llegir: “Així ha hagut de ser avui l’arribada de Vox al Parlament d’Andalusia. ¡No us el perdeu!”. Per il·lustrar les seves paraules, ha adjuntat un vídeo amb un fragment de la pel·lícula ‘Embajadores en el infierno’, dirigida el 1956 per José María Forqué, en el qual els soldats llancen repetidament proclames contra el comunisme.

El film de l’època franquista, basada en el llibre homònim de Teodoro Palacios Cueto, conegut com Capitán Palacios i que va servir a la Divisió Blava, és un homenatge a aquells soldats que van lluitar al costat dels nazis i molts dels quals van ser capturats pels soviètics i reclosos en camps de concentració.