El jutge imputa l'advocat Conde-Pumpido per blanqueig

Cita el fill de l'ex fiscal general de l'Estat per al 15 de gener al costat de tres investigats més en el 'cas Bandenia'

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha citat a declarar com a imputat el pròxim 15 de gener l’advocat Cándido Conde-Pumpido Varela, fill de l’ex fiscal general de l’Estat i actual magistrat del Tribunal Constitucional del mateix nom. El magistrat li atribueix presumptes delictes de blanqueig de capitals en relació amb el 'cas Bandenia', en concret amb la concessió d’un crèdit que podria haver fingit per blanquejar diners d’un prostíbul.

Notícies relacionades

El jutge, que també cita com a imputats per a aquell dia José Solsona Barriel, Ramón Castán Serres i a Salvatore de Stefano, investiga l’ocultació i la transferència de capitals per part del Grup Bandenia i els seus gestors. Les diligències acordades havien sigut sol·licitades per la Fiscalia Anticorrupció.

En la causa s’indaga si l’entitat, que no estava registrada a Espanya, exercia de banc pantalla per dur a terme moviments internacionals de divises, sense que els organismes fiscalitzadors espanyols ni altres jurisdiccions fossin capaços de conèixer els veritables titulars dels capitals desplaçats.