Amb calefacció i bany

La Guàrdia Civil demana una caseta per als agents que vigilen la casa de Pablo Iglesias

Els treballadors de l'institut armat costegen un lavabo portàtil amb els fons d'una associació del cos

undefined46121489 pablo iglesias181204142131

undefined46121489 pablo iglesias181204142131 / Luca Piergiovanni

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Guàrdia Civil ha sol·licitat permís al’Ajuntament de Galapagar per procedir a la instal·lació d’una caseta prefabricada amb calefacció i bany als voltants de la vivenda del líder de Podem, Pablo Iglesias, per als agents que presten el servei de vigilància.

Segons han confirmat fonts de la Direcció General de la Guàrdia Civil, la caseta estarà dotada amb calefacció i es destinarà a cobrir les necessitats dels agents. "S’ha demanat autorització per part de la Guàrdia Civil, i s’instal·larà tan bon punt s’autoritzi", afegeixen.

D’aquesta manera, han explicat que hi ha un servei de vigilància les 24 hores del dia i que, fins que es procedeixi a la instal·lació del dispositiu, en els casos en què els agents poguessin tenir alguna necessitat de tipus fisiològic hi ha patrulles de seguretat per la zona que els poden rellevar.

A més, han reiterat que el personal que treballa a la casa "ha ofert" als agents que, davant de qualsevol necessitat, poden entrar als banys, demanar aigua o el que necessitin". "El personal que treballa a la casa té a la seva disposició les instal·lacions de la mateixa vivenda", han detallat.

Lavabo portàtil

Mentrestant, la Unió de Guàrdies Civils ha presentat en una roda de premsa la instal·lació d’un lavabo portàtil, als voltants de la casa, perquè pugui ser utilitzat pels efectius.

Segons el seu secretari general, Guillermo Freire, l’associació ha sufragat la instal·lació de l’urinari perquè els agents encarregats de la prestació del servei "no tenen on fer les seves necessitats". "Hi ha companys que estan realitzant algun tipus de servei en unes condicions bastant penoses. Que nosaltres sapiguem això només passa aquí", ha afegit.

Freire ha indicat que quan es realitzen vigilàncies d’aquest tipus "normalment" es posen instal·lacions "adequades per fer el servei, amb bany i local." "Sabem que la Guàrdia Civil ha intentat posar-les per tots el mitjans, el que passa és que no els han deixat, però no sabem qui", ha explicat.

Per això, ha indicat que "de moment" el lavabo estarà instal·lat un mes, i que el dispositiu ha sigut pagat amb les quotes dels associats.

A través d’un comunicat, la Unió de Guàrdies Civils ha atribuït la instal·lació del lavabo portàtil a la "falta de solucions per mitjans oficials". "Hem volgut denunciar mitjançant aquest fet simbòlic la precarietat que pateixen els nostres companys i companyes", asseveren.

Galapagar reclama més efectius

Des de l’Ajuntament de Galapagar han assenyalat que "en aquest moment" no tenen coneixement ni constància fefaent" que cap institució pública hagi sol·licitat la instal·lació de "cap element en la via pública del municipi en relació amb aquest tema".

Per la seva part, en declaracions als mitjans de comunicació, el regidor de Seguretat de Galapagar, Borja Luján, ha fet al·lusió a la "col·laboració" de l’ajuntament amb la Guàrdia Civil, com "amb qualsevol veí" a l’hora de donar la llicència per a la instal·lació del lavabo portàtil de l’Associació.

D’altra banda, el regidor s’ha referit que l’ajuntament ha sol·licitat a la Delegació del Govern més efectius de Guàrdia Civil per a la localitat.

Notícies relacionades

"Des de l’Ajuntament de Galapagar en aquest cas sempre hem donat trasllat de la nostra situació a la Delegació del Govern. A més, l’alcalde, Daniel Pérez, així ho ha fet per escrit, i estem pendents d’una contestació", ha explicat.

Segons el regidor, quan des del lloc de Galapagar es presta vigilància, una cosa amb la qual no estan en contra, "si no al contrari, que aquell que el necessiti que tingui el seu servei"; el que "no pot ser" és que des del seu lloc" es "tregui personal per cobrir les localitats de Galapagar i Colmenarejo".