Llamazares dimiteix dels càrrecs federals d'IU davant de la "campanya de linxament"

llamazares1

llamazares1

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El líder d’Esquerra Oberta, Gaspar Llamazares, ha anunciat avui la seva decisió de dimitir dels càrrecs federals d’IU davant de la "campanya de linxament" que ha patit aquests dies després de difondre’s una gravació en què el polític asturià mostra la seva disponibilitat per encapçalar una llista electoral de la plataforma Actua.

En declaracions remeses a Efe, el portaveu d’IU a la Junta General del Principat d’Astúries ha remarcat que "no val la pena estar en uns òrgans que no escolten i que t’exclouen".

Després de la difusió d’aquesta gravació, el líder d’IU, Alberto Garzón, va reclamar a Llamazares que demanés perdó a la militància i marxés de l’organització, mentre que el polític asturià va assegurar que no tenia motiu per demanar perdó perquè sempre ha sigut "lleial" amb l’organització.

El líder d’Esquerra Oberta ha recalcat que la direcció federal d’IU ha fet "cas omís sobre les posicions d’IU Astúries en mineria, energia i indústria".

Notícies relacionades

"Després ens van excloure de la llista europea, difamant l’eurodiputada, i ara em fan un procés inquisitorial. Continuo compromès amb IU d’Astúries i amb els militants i amics de tota IU, que crido a rebel·lar-se contra el desnonament de l’esquerra", ha afirmat.

Finalment, ha destacat que "hi ha un lloc per a una esquerra coherent i dialogant, respectuosa del llegat de la transició i amb voluntat de millorar la vida dels treballadors".