PROCÉS INTERN

Inscrits a Podem presenten una demanda contra les primàries

La senadora morada Celia Cánovas denuncia que els estatuts del partit vulneren "el dret de sufragi passiu"

El col·lectiu 'Nou Impuls' ha presentat un manifest criticant la gestió de Pablo Iglesias

zentauroepp46319521 nuevo impulso181220132011

zentauroepp46319521 nuevo impulso181220132011

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El col·lectiu 'Nou impuls’,format per inscrits, militants i persones vinculades amb Podem, ha presentat una demandad’impugnació de les primàries estatals de la formació morada que conclouen aquest dijous. Els demandants pretenen aconseguir la suspensió cautelar dels resultats finsque la justícia es pronunciï sobre aquest procés intern. La senadora morada Celia Cánovas ha argumentat que aquesta demanda es presenta davant la "vulneració del dret de sufragi passiu" que impliquen els estatuts de Podem que, segons la seva opinió, posen "traves enormes" als candidats independents que es volen presentar.

"Atempta contra tot el que hem lluitat com a partit", ha assegurat Cánovas. Els 1.000 avals necessaris per poder presentar-se a la presidència del Govern suposen per a la senadora un "impossible". A més, ha posat en dubte la "transparència" de les primàries: "El procés és susceptible de ser manipulat". Aquesta idea també l’ha ratificat Fernando Barredo, conseller ciutadà autonòmic de Podem a Castella-la Manxa que, tirant del record de Mariano Rajoy, ha dit: "Si això és democràcia interna, visca el vi".

Manifest 

Notícies relacionades

Aquest sector format per militants i persones pertanyents a la formació morada també ha encapçalat un manifest firmat per 170 persones amb què pretenen "presentar batalla" a les "males pràctiques" que, segons ells, posen en perill la mateixa supervivència del partit. Barredo ha assenyalat que estan "disposats a lluitar" pel que consideren el seu partit, tot i que això suposi enfrontar-se a aquells que "trepitgen els seus drets fonamentals".

Els indignats amb la gestió interna del partit reivindiquen la necessitat de separar de manera "clara" la Comissió de Garanties Democràtiques dels òrgans de direcció del partit, així com l’aixecament de "les sancions disciplinàries aplicades injustament a companys sense les degudes garanties". Tot això busca, segons Barredo, "fer caure el castell" que ha construït Pablo Iglesias i "convertir-lo en una plaça horitzontal".