PRESSUPOSTOS GENERALS

Podem, el PNB i el PDECat recolzaran el camí de dèficit del Govern

ERC i Compromís encara no han anunciat el sentit del seu vot

La formació morada rectifica la seva actitud després d'haver-se abstingut a recolzar el mateix projecte al juliol

undefined46310211 joan tard pablo iglesias congreso diputados david castro181219143452

undefined46310211 joan tard pablo iglesias congreso diputados david castro181219143452

1
Es llegeix en minuts
Miguel Àngel Rodríguez

Les formacions que van alçarPedro Sánchez a la Moncloa i que al juliol es van abstenir de donar suport al camí que havia de permetre al Govern un sostre de despesa pressupostària més gran han decidit ara rectificar el seu vot. Així ho han confirmat Units Podem –a través del seu líder, Pablo Iglesias– i els representants del PDECat i del PNB. Falta per confirmar el sentit del vot dels diputats d’ERC  i de Compromís, to i que fonts dels dos grups han transmès senyals d’optimisme a favor del projecte del Govern.

Notícies relacionades

Sent així, el‘bloc de la moció de censura’podria exhibir demà el  recolzament a la iniciativa pressupostària del Govern que li van negar al juliol, abans que Hisenda i els representants de Units Podem anessin a totes en l’assoliment d’un acord per als nous comptes. Malgrat que l’abstenció de la formació morada va desencadenar que el PDECat, ERC i Compromìs no votessin a favor del projecte, el partit liderat per Iglesias ha optat ara per aconseguir tots els recolzaments necessaris.

Si aquests pronòstics es compleixen, aquest dijous podria tirar endavant el camí que eleva de l’1,3% a l’1,8% del PIB l’objectiu de dèficit del conjunt de les administracions públiques per al 2019 (que a la pràctica implica elevar en uns 6.000 milions el marge de despesa de l’Estat, de les autonomies i de la Seguretat Social). L’aprovació al Congrés dels Diputats serà inútil des del punt de vista pràctic, perquè amb tota seguretat els vots del PP tombaran al Senat l’acord sobre el camí del dèficit.