Protestes dels treballadors

Presons adverteix de responsabilitats penals davant de les "baixes mèdiques massives"

El secretari general diu que els polítics presos seran traslladats a presons de Madrid en el judici del procés

funcionarios-prisiones-encadenados-img 4071

funcionarios-prisiones-encadenados-img 4071

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general d’Institucions Penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, ha avisat aquest dimecres que les baixes mèdiques de funcionaris de presons que no siguin reals comportaran responsabilitats penals. Respon així a l’alt nombre de baixes registrades en el col·lectiu en les últimes jornades.

Ortiz ha assenyalat que l’organisme treballa per dilucidar si es troba davant d’una vaga encoberta, a causa de les "baixes massives" que s’han produït, i ha recordat que els sindicats de treballadors penitenciaris ja van plantejar una "setmana de la salut" per al desembre.

"Estem comprovant si les baixes massives són reals o no i depurar responsabilitats. Si fossin premeditades hi podria haver responsabilitats penals", ha assenyalat en una entrevista a Onda Cero.

Davant de les absències d’empleats de presons en les últimes jornades, el secretari general d’Institucions Penitenciàries ha explicat que en alguns casos s’estan presentant les baixes mèdiques, mentre que en d’altres s’espera rebre’ls.

Ha explicat que les presons d’Andalusia i el País Valencià han sigut les que més baixes han registrat en l’última setmana, enmig del conflicte laboral que afecta aquest sector i que va portar el mes de novembre passat els funcionaris de presons a la seva primera vaga general en democràcia.

Els polítics catalans presos, a presons de Madrid

Notícies relacionades

A més, preguntat per la situació dels polítics catalans presos, ha assenyalat que seran traslladats a presons de Madrid quan comenci la vista oral del judici del procés.

"Quan el Tribunal Suprem ho sol·liciti es procediria a aquest trasllat a les presons que reuneixin les condicions", ha assenyalat, remarcant que les condicions siguin "les més idònies" perquè puguin romandre a la presó i ser portats al Suprem quan es requereixi.