MOLINS DE REI

Una regidora d'ERC denuncia que el partit ha intentat silenciar l'agressió masclista d'un company

Sílvia Guillén assegura que la van amenaçar de denunciar-la per calúmnies si feia públic el cas

zentauroepp42041475 barcelona  12 02 2018 rueda de prensa en la sede de erc de s181218145305

zentauroepp42041475 barcelona 12 02 2018 rueda de prensa en la sede de erc de s181218145305 / FERRAN SENDRA

3
Es llegeix en minuts
ACN

La regidora i portaveu d’ERC al’Ajuntament de Molins de Rei, Sílvia Guillén, ha denunciat que la formació republicana ha intentat silenciarl’agressió masclista que va patir a finals del mes de maig passat quan un company de partit, amb qui tenia discrepàncies polítiques, la va acorralar a la porta del consistori i la va agafar dels braços amb força per obligar-la a parlar amb ell.

En una carta publicada al mitjà local 'Viu Molins de Rei', Guillén assegura que en el moment dels fets va advertir al seu company de partit que li estava fent mal i li va demanar en repetides ocasions, sense èxit, que la deixés anar. Finalment, i davant de diversos testimonis, assegura, va fugir corrent.

A la carta, Guillén detalla que la qüestió es va tractar en diferents reunions del partit, tant a nivell local com a comarcal, i que fins i tot va rebre les disculpes del presumpte agressor, però que quan va reclamar que es fes pública l’agressió, bona part dels seus companys se li van girar en contra i la van acusar a ella d’assetjar el presumpte agressor.

Denúncia per calúmnies

El mes de novembre passat Guillén es va reunir amb un diputat d’ERC que, davant de l’imminent ressò mediàtic, li va assegurar que el cas es tractaria en una comissió interna que decidiria si hi va haver o no agressió i que, en cas que fos així, obriria un expedient informatiu al presumpte agressor. També li va advertir que si feia públic el cas, tant l’agressor com el mateix partit la podrien denunciar per calúmnies.

És en aquest punt quan finalment la regidora i portaveu republicana va decidir "no callar més" i fer públic el seu cas malgrat l’evident "desgast físic i emocional" que arrossega arran dels fets. "No puc aguantar el setge constant d’un col·lectiu que considera que l’aparell polític està per sobre de les persones. Que minimitza un fet condemnable i denunciable com és una agressió masclista. Que oblida els valors d’esquerra i d’igualtat que pregona", afegeix la carta.

En l’escrit, Guillén assegura estar més dolguda per "la reacció d’alguns membres del partit que per la mateixa agressió" i critica que el seu comportament hagi sigut "més qüestionat que el de l’home que va tenir una actuació violenta”. "He sigut criminalitzada per qui se suposa que eren els meus companys i companyes de partit. M’heu tractat de mentidera, de manipuladora, de sonada, d’exagerada, d’interessada...", denúncia.

Resposta de la secció local d’ERC

Al cap de poques hores de publicar-se la carta, la secció local d’ERC a Molins de Rei ha emès un comunicat d’urgència assegurant que tan aviat com van tenir coneixement del cas "es van iniciar els passos per resoldre el conflicte entre dos companys de partit". També recorden que en una reunió del mes d’abril passat, les dues parts van poder aportar el seu punt de vista i que la resolució final va ser considerada definitiva per totes les parts.

Notícies relacionades

En el comunicat, els republicans apunten que, esgotada la mediació a nivell local, es va oferir a la regidora que el cas es gestionés per òrgans nacionals i que Guillén va rebutjar aquesta via. "Estem convençuts que en aquest marc les dues parts implicades podran defensar la seva versió dels fets i que els codis de conducta pioners que ens hem dotat com a organització d’esquerres i feminista són la garantia per aconseguir una resolució justa i coherent amb el projecte polític que defensem", afegeixen.

Finalment, ERC assegura que mentre la mediació del cas segueix el seu curs, "la direcció de la secció local es conjura per continuar estant al servei dels seus veïns i veïnes i del projecte de ciutat progressista que encapçala, aïllant en la mesura possible les conseqüències que els fets puguin tenir en el govern local i en el benestar de la ciutadania".