QUERELLA PER LA GÜRTEL

Un jutjat investigarà Garzón pel dinar amb Villarejo

Admesa a tràmit una querella contra l'exmagistrat per un àudio en el qual es parla de la Gürtel

zentauroepp41780478 barcelona  25 de enero de 2018  baltasar garz n en la terraz181117124851

zentauroepp41780478 barcelona 25 de enero de 2018 baltasar garz n en la terraz181117124851 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge d’instrucció número 50 de Madrid, Esteban Vega, ha admès a tràmit la querella presentada pel lloctinent de Francisco Correa a la la GürtelPablo Crespo, contra l’exjutge Baltasar Garzón, a qui atribueix una "confabulació extraprocessal" amb l’excomissari José Manuel Villarejo per preparar l’operació contra la trama de corrupció i així "perjudicar el Partit Popular".

Crespo, condemnat a 37 anys i mig de presó per la primera època d’activitats de la trama corrupta, basa la seva querella en l’àudio gravat per Villarejo, a la presó pel 'cas Tàndem’, en el qual s’investiguen les clavegueres policials, durant un dinar l’octubre del 2007, al qual també hi va assistir l’actual ministra de Justícia, Dolores Delgado. 

Notícies relacionades

La querella, presentada per un delicte de prevaricació judicial, afirma que d’aquests àudios avançats pel digital Moncloa.com es desprèn que l’excomissari general d’Informació Juan Antonio González i el que va ser cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) José Luis Olivera, l’excomissari Gabriel Fuentes i el mateix José Manuel Villarejo s’haurien reunit un dia abans de la presentació de la querella d’Anticorrupció, és a dir el 5 d’agost del 2008, per a la "construcció del 'cas Gürtel". A aquestes altures de la conversa, Garzón i Delgado ja havien marxat.

La interlocutòria d’admissió assenyala que els fets denunciats "presenten característiques que fan presumir la possible existència de delicte/s de prevaricació judicial". La resolució demana deslliurar un informe al Consell General del Poder Judicial per informar-se de la situació en la qual es troba Baltasar Garzón, que actualment exerceix d’advocat després de la seva condemna per prevaricació, precisament pel 'cas Gürtel'. També demana al Deganat de l’Audiència Nacional informació sobre el sistema de repartiment de les causes en els jutjats centrals d’instrucció.