FINANCES EN DUBTE

El PP espera Iglesias al Senat perquè expliqui el finançament de Podem

El líder de la formació morada compareix aquest dijous en la Comissió de la Cambra alta per aclarir la suposada 'connexió veneçolana' dels comptes del partit

undefined46121489 pablo iglesias181204142131

undefined46121489 pablo iglesias181204142131 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PP espera aquest dijous al matí Pablo Iglesias en la Comissió del Senat que investiga el finançament dels partits polítics, perquè expliqui els comptes del partit que dirigeix, Podem, i els suposats vincles amb Veneçuela.vincles amb Veneçuela La cita és a les 10.30 hores i, com en sessions anteriors, està previst que per part dels grups parlamentaris només hi intervingui el PP, l’únic que treballa en aquesta Comissió.

La compareixença d’Iglesias es produirà després que el dilluns 3 de desembre hi declarés el president del Tribunal Suprem de Veneçuela en l’exili, Miguel Ángel Martín Tortabú, que ja va vincular la formació morada amb la presidència d’Hugo Chávez.  

El magistrat veneçolà va assenyalar que des que es va crear el conegut com a Fòrum de São Paulo, del qual va puntualitzar que es va originar per la "ultraesquerra" als anys 90 per expandir-se pel món, aquest s’ha estès per Amèrica, i ha pres el control de les institucions i finançat partits "fins i tot a Espanya".

Martín Tortabú va destacar que aquesta acció del fòrum continua viva i pot tenir incidència a Espanya". Segons va indicar, l’objectiu seria captar fons a través de països com Veneçuela, Nicaragua o Cuba, amb contractes de grans obres d’infraestructures, per les quals els països pagarien grans sumes i que després quedarien sense executar.

Blanqueig de diners

Notícies relacionades

El portaveu popular en la Comissió, Luis Aznar, va concloure després d’escoltar el jutge que el Fòrum de São Paulo pot estar "intentant incidir" en Espanya, i per això "s’ha d’investigar tot aquest procediment de blanqueig de diners". "Ens quedem amb la preocupació que aquests diners poden servir per instal·lar al nostre país partits amb determinada ideologia", ha apuntat.

La sessió amb Pablo Iglesias d’aquest dijous serà probablement l’última que celebri la Comissió d’Investigació fins al febrer; fonts populars asseguren que no tenen previst convocar reunions al gener, que és mes inhàbil en el legislatiu.