ELECCIONS MUNICIPALS

El PP elegeix l'empresari Josep Bou com a candidat a l'Ajuntament de Barcelona

El president d'Empresaris de Catalunya liderarà la llista de la capital catalana després de la renúncia d'Alberto Fernández Díaz

zentauroepp46162062 josep bou181212104453

zentauroepp46162062 josep bou181212104453

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El presidentd’Empresaris de Catalunya, Josep Bou, serà el nou candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona després de la renúncia d’Alberto Fernández Díaz a repetir com a cap de la llista popular a la capital catalana.

Bou, segons va publicar EL PERIÓDICO, el dia 6, es perfilava com el favorit de la direcció. Aquest dimecres, el president del PP català, Alejandro Fernández, ha publicat un missatge de Twitter en què ha donat la benvinguda a Bou al projecte popular i li ha agraït "la seva valentia i compromís amb Barcelona".

Fonts coneixedores han explicat a Europa Press que Bou ja havia transmès a l’entitat que presideix aquesta possibilitat i que va indicar que s’havia de convocar una reunió extraordinària de la junta directiva.

Entitat apartidista

Des d’Empresaris de Catalunya han remarcat que l’entitat, malgrat tenir un "marcat objectiu polític", són apartidistes, per això si Bou es presenta a les eleccions municipals sota les sigles del PP haurà de renunciar a presidir l’organització.

En aquest cas, el vicepresident primer de l’entitat, Carles Rivadulla, assumirà la presidència de forma interina fins a la pròxima assemblea anual.

Hi ha, a més, el precedent de Mariano Ganduxer, que va morir en el càrrec el febrer del 2015 i que va ser substituït per Bou –llavors vicepresident– provisionalment fins que l’assemblea el va ratificar com a nou president el març del mateix any.

Candidatura "potent"

El fins ara líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández, va anunciar el dilluns que no es tornaria a presenta a les eleccions, tot i que acabarà el mandat com a regidor i president del grup municipal.

Notícies relacionades

Feia temps que tant Fernández com el president del PP, Pablo Casado, ultimaven una candidatura "potent" contra l’independentisme, que es configurarà sota el lideratge de Bou i intentarà desmarcar-se de la plataforma de l’ex primer ministre francès Manuel Valls, que es presenta amb el recolzament de Cs.

Bou va acudir com a convidat a l’últim congrés del PP català a Sitges (Barcelona) –que va proclamar Alejandro Fernández nou president– i va ser ovacionat per la militància que va anar al conclave.