Cs congela l'acord per renovar la cúpula de TV-3 per la via eslovena de Torra

Els partits encara no han registrat els noms dels nous consellers al Parlament

zentauroepp8926090 barcelona 03 09 08 cuaderno domingo 25 a os tv3 foto albert 181205111341

zentauroepp8926090 barcelona 03 09 08 cuaderno domingo 25 a os tv3 foto albert 181205111341 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans ha congelat l’acord assolit la setmana passada per desbloquejar la composició del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) arran de la polèmica generada per l’aval del president de la Generalitat, Quim Torra, a la via eslovena per aconseguir la independència. Fonts coneixedores de les negociacions asseguren que el pacte no s’ha trencat, sinó que simplement el partit taronja l’ha deixat en l’aire.

La voluntat dels grups parlamentaris implicats en l’acord (JxCatERCCs i el PSC) era registrar els noms dels nous consellers divendres passat al Parlament, però aquest tràmit es va ajornar a dilluns. No obstant, avui tampoc s’ha produït aquest registre per decisió de Ciutadans, segons fonts dels partits.

La setmana passada, els socis del Govern van arribar a un acord per renovar els òrgans de direcció de TV-3 i Catalunya Ràdio: els republicans passaran a presidir la CCMA i elegiran el director de la televisió, i els postconvergents, a canvi, proposaran el director de la ràdio. ERC postularà com a nou president de la corporació Saül Gordillo (Calella, 1972), actual director de Catalunya Ràdio.

Repartiment de seients

Però el pacte assolit suposa una distribució dels sis seients en el consell de la CCMA que no es correspon amb els últims resultats electorals, perquè el PDECat i ERC ocuparan dues places cadascun i Ciutadans ha cedit al PSC una de les que li corresponien. A més de Gordillo, l’altra representant d’Esquerra serà Rosa Romà, actual degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques; quant als consellers que proposaran els postconvergents, seran el comunicador Miquel Calçada, 'Mikimoto', i la periodista Sílvia Cóppulo.

Notícies relacionades

La formació taronja, molt crítica al Parlament amb la gestió del Govern de TV-3 i Catalunya Ràdio, ha acceptat finalment cedir una de les places que li corresponien als socialistes i s’ha afegit a un insòlit pacte amb els partits independentistes. De fet, segons fonts parlamentàries, l’acord estava avançat des de fa dies, però no s’ha donat a conèixer fins després les eleccions andaluses, a les quals es presentava Cs.

El conseller de Ciutadans en la CCMA serà Eladio Jareño, que dimitirà com a director de TVEEladio Jareño, on va aterrar després d’haver sigut cap de premsa de l’exlíder del PPC Alicia Sánchez-Camacho. Per la seva part, el PSC ha proposat l’economista i gestor cultural Xavier Marcé. Fonts de Ciutadans van justificar la seva adhesió al pacte en la necessitat que hi hagi "professionals del sector que no estiguin controlats per l’independentisme, que puguin fer la seva tasca de fiscalització i control i que puguin vetllar per la neutralitat i la pluralitat tan absents durant tot aquest temps en els mitjans públics catalans".