EL CONTROL DELS MITJANS PÚBLICS

El Govern pacta la cúpula de TV-3 i Catalunya Ràdio amb Ciutadans i el PSC

Saül Gordillo, a proposta d'ERC, presidirà la CCMA, i 'Mikimoto' representarà Junts per Catalunya

El representant de Ciutadans serà Eladio Jareño, que dimiteix com a director de TVE

zentauroepp8926090 barcelona 03 09 08 cuaderno domingo 25 a os tv3 foto albert 181205111341

zentauroepp8926090 barcelona 03 09 08 cuaderno domingo 25 a os tv3 foto albert 181205111341 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb més de mig any de retard respecte a l’establert en el pacte d’investidura, Junts per Catalunya i ERC han donat per acabada la seva batalla pel control dels mitjans de comunicació públics i han atret, a més,Ciutadans  i el PSC al repartiment de seients a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Els socis del Govern han arribat a un acord per renovar els òrgans de direcció de TV-3 i Catalunya Ràdio: els republicans passaran a presidir la CCMA i elegiran el director de la televisió, mentre que els postconvergents, a canvi, proposaran el director de la ràdio.

Segons fonts dels grups parlamentaris, ERC proposarà com a nou president de la corporacióSaül Gordillo, actual director de Catalunya Ràdio. Però el pacte a què s’ha arribat suposa una distribució dels sis seients en el consell de la CCMA que no es correspon amb els últims resultats electorals, ja que elPDECat i ERC ocuparan dues places cada un; una serà per a Ciutadans i l’altra per alPSC. A més de Gordillo, l’altra representant d’Esquerra serà Rosa Romà, actual degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques, mentre que els consellers que proposaran els postconvergents seran Miquel Calçada, 'Mikimoto', i la periodista Sílvia Cóppulo.

Notícies relacionades

La formació taronja, molt crítica al Parlament amb la gestió del Govern de TV-3 i Catalunya Ràdio, ha acceptat finalment cedir una de les places que li corresponien als socialistes i s’ha afegit a un insòlit pacte amb els partits independentistes. El conseller de Ciutadans a la CCMA serà Eladio Jareño, que dimiteix com a director de TVE. Per la seva part, el PSC ha proposat l’economista i gestor cultural Xavier Marsé.

La renovació dels sis consellers de la CCMA (la majoria, amb el mandat de sis anys ja vençut) s’havia de produir com a tard en "el tercer ple del Parlament després de la primera reunió del Govern", la qual cosa significa que havia d’haver-se executat abans de les vacances parlamentàries. Quatre dels sis consellers estan prorrogats i queda vacant la plaça de l’expresident Brauli Duart, nomenat número dos de la Conselleria d’Interior. Però el dissens en el repartiment de càrrecs i els vetos a alguns noms proposats havia fet encallar les negociacions fins ara.