PRESSIÓ INDEPENDENTISTA

Sánchez farà el Consell de Ministres a Barcelona el 21-D malgrat el boicot

El Govern descarta anul·lar la reunió del Gabinet per la pressió dels independentistes

Calvo recorda que l'Executiu preveu trobades en totes les comunitats autònomes

zentauroepp46206524 graf4364  marrakech  10 12 2018   el presidente del gobierno181210115840

zentauroepp46206524 graf4364 marrakech 10 12 2018 el presidente del gobierno181210115840 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El boicot independentista que crida a paralitzar Catalunya el 21-D no té efectes de moment en el Govern. Fonts de l’Executiu confirmen a aquest diari que Pedro Sánchez manté la seva decisió de celebrar el Consell de Ministres previst per a aquesta data a Barcelona i que l’acció delsComitès de Defensa de la República (CDR), que aquest cap de setmana van anunciar la intenció d’impedir la trobada amb accions de protesta als carrers, no faran canviar la seva posició. 

La vicepresidenta, Carmen Calvo, ha confirmat també en una entrevista a Canal Sur aquest dilluns que el 21-D el Consell de Ministres es farà a la capital catalana i ha ratificat el compromís del Govern de realitzar aquestes reunions en totes les comunitats, com ja es va fer a Sevilla. 

Notícies relacionades

L’Executiu no ha confirmat encara a quina seu se celebrarà el Consell de Ministres ni si demanarà mesures de seguretat extraordinàries a la Generalitat per evitar incidents als carrers després de les crides al bloqueig que els Comitès de Defensa de la República van dur a terme durant el cap de setmana passat. 

La cita arriba, en tot cas, després d’una controvèrsia per l’actuació dels Mossos contra manifestants i la petició del president, Quim Torra, de depuració de la cúpula de la seguretat catalana. En aquest context, no obstant, el Govern confia no només a fer la reunió del gabinet ministerial a Barcelona sinó, també, en una trobada entre Sánchez i Torra.