DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Comín crida a intensificar la mobilització malgrat els "costos personals"

L'exconseller fugit a Bèlgica afirma que "la gent es pot jugar la seva situació laboral o interessos materials" si les protestes són "permanents"

fcasals46178656 l exconseller de salut toni com n durant la presentaci  del 181208125554

fcasals46178656 l exconseller de salut toni com n durant la presentaci del 181208125554 / Natalia Segura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconseller de Salut Toni Comín ha explicat aquest dilluns a què es referia dissabte passat quan, durant la presentació del Consell de la República, va afirmar que el camí que queda fins a aconseguir la independència "serà dramàtic": segons el seu parer, davant de la "repressió de l’Estat", només queda intensificar la mobilització, tot i que això comporti "costos personals", segons ha explicat en declaracions a TV-3.

Comín ha intentat diferenciar entre la via eslovena i la catalana i ha assegurat que la diferència consisteix que "a Eslovènia hi havia un exèrcit i milícies davant l’exèrcit iugoslau". "És evident que això a Catalunya no volem que passi ni passarà. No volem ni tenim els recursos perquè passi això", ha subratllat.

No obstant, ha considerat que cal intensificar les protestes pacífiques per seguir endavant amb l’objectiu independentista. "O ens rendim o seguim endavant pacíficament, amb costos per a la part que opta per la democràcia", ha avisat, abans de destacar que la "via pacífica només es pot fer des del’acció, no des de la passivitat".

¿Quins costos?

L’extitular de Salut ha destacat que fins ara els que han assumit costos personals han sigut els polítics, amb "la presó il’exili", però, ha considerat, "no és suficient".

Notícies relacionades

Preguntat explícitament per quins costos pot comportar als ciutadans aquesta mobilització permanent, Comín ha respost: "La gent es pot jugar la seva situació laboral o interessos materials". I ha animat a seguir el camí de la vaga general del 3 d’octubre del 2017; una jornada sobre la qual "amb prou feines hi ha causes penals", ha destacat.

"La responsabilitat dels polítics no és la de decidir, sinó que hem d’explicar quina és l’oportunitat que tenim al davant i el preu per a la gent d’aquesta oportunitat, i la gent ha d’escollir lliurement. No som nosaltres els que portem la gent al combat", ha afegit Comín.