Mobilització

Unes 2.000 persones es manifesten a Barcelona pels 40 anys de la Constitució

En la marxa hi han participat representants del PP, de Ciutadans i de Vox

Els organitzadors adverteixen que sortiran al carrer si s'indulta els polítics presos

mani-bertran / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquest dijous en una manifestació pel centre de Barcelona organitzada per la plataforma Espanya i Catalans en el 40è aniversari de la Constitució. Els impulsors de la marxa han advertit el Govern de Pedro Sánchez que sortiran al carrer si s’indulta els polítics independentistes encausats.

► Dia de la Constitució: últimes notícies | Directe

Dia de la Constitució: últimes notícies

La manifestació, sota el lema ‘Ahir, avui i demà pels nostres drets i llibertats’, ha avançat per la Via Laietana i s’ha acabat a la plaça Antonio López, on hi haurà parlaments de membres de Societat Civil Catalana (SCC) i Espanya i Catalans, entre d’altres. Els concentrats, onejant, molts, banderes espanyoles, repeteixen proclames com "Jo soc espanyol" o "Puigdemont a presó".

Els organitzadors han demanat avui que "ni un sol patriota espanyol es quedi sense sortir al carrer" si el Govern indulta els líders sobiranistes encausats. "Quan activem el botó ‘rojigualdo’ s’haurà de sortir al carrer a defensar la pàtria", ha dit el vicepresident d’Espanya i Catalans, Javier Mejino, al terme de la manifestació, que ha congregat 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Rere la pancarta principal hi havia el president del PPC, Alejandro Fernández; la regidora de C’s a l’Ajuntament de Barcelona Marilén Barceló, i el vicepresident de VOX a Barcelona i província, Antonio Amador, entre d’altres.

Una tuna, en la marxa

Precedits per una tuna, la majoria dels participants han onejat banderes espanyoles i han repetit crits com "Jo soc espanyol", "Viva Espanya" o "Puigdemont a presó".

A l’acabar la marxa, Mejino ha pres la paraula i ha deixat anar un "avís per a navegants" per als que suggereixen indults per als líders sobiranistes encausats per la seva implicació en el referèndum de l’1 d’octubre i la posterior declaració d’independència.

Notícies relacionades

"Si el poder Executiu exercita aquest reconeixement que diuen d’indultar els que ara estan amb l’operació biquini [en al·lusió implícita als presos sobiranistes en vaga de fam] jo poso en avís que no hi haurà cap patriota espanyol que no surti al carrer i digui que s’ha acabat humiliar Espanya i el poble espanyol", ha assenyalat.

Mejino ha recalcat que el Govern "està jugant amb foc" perquè "el sentiment patriòtic espanyol existeix", i ha afegit: "Que ningú s’acoquini. Estiguem preparats perquè a Espanya se l’ha de defensar".