RELLEU

Justícia nomena la nova advocada de l'Estat que portarà el judici del procés

Rosa María Seoane substitueix Edmundo Bal, partidari de mantenir els càrrecs per rebel·lió

zentauroepp45721220 ministra de justicia181205093110

zentauroepp45721220 ministra de justicia181205093110

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rosa María Seoane, fins ara secretària general de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), ha sigut nomenada advocada en cap de l’Estat de l’àmbit penal en substitució d’Edmundo Bal, per tant, serà la responsable de l’acusació del Govern en la causa pel procés d’independència de Catalunya.

Tal com va avançar ‘Eldiario.es’ i ha confirmat el Ministeri de Justícia, l’advocada general de l’Estat, Consuelo Castro, ha nomenat Rosa María Seoane.

Ara s’haurà de decidir si Rosa María Seoane porta directament el cas del procés pendent del judici o si ho farà un subordinat seu, però sempre sota la seva direcció i coordinació.

Notícies relacionades

Consuelo Castro va cessar Edmundo Bal per pèrdua de confiança en una decisió darrere la qual hi havia la diferència de criteris respecte al judici del procés, després que l’advocada general optés per acusar els processats per sedició i malversació i no per rebel·lió.

Edmundo Bal era partidari de seguir la línia marcada per la fiscalia i acusar per rebel·lió els líders del procés sobiranista.