Torra es querella contra el líder andalús de Cs per dir-li "racista i colpista"

El president denuncia Marín per injúries i calúmnies abocades durant la campanya electoral

zentauroepp45973661 barcelona 20 11 2018  econom a   l 50  aniversari de l apce 181121105123

zentauroepp45973661 barcelona 20 11 2018 econom a l 50 aniversari de l apce 181121105123

2
Es llegeix en minuts
EFE

Quim Torra ha presentat una querella per injúries i calúmnies contra el líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, per dir-li "racista i colpista" i acusar-lo falsament d’insultar els andalusos, assegurant que tenen "un gen menys que els catalans".

En la seva querella, el president denuncia l’"extrema gravetat" de les acusacions proferides per Marín i retreu al líder de Ciutadans que amb les seves paraules persegueixi la seva "humiliació", així com "generar un clima de conflictivitat i animadversió a Andalusia" en contra del mateix Torra i de la Generalitat.

El motiu de la querella, presentada davant del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia, són unes manifestacions de Marín en un debat electoral de Canal Sud en què va assegurar: "Torra i companyia diuen que tenim un gen menys que els catalans, que som més fluixos, que som més ganduls".

Després del debat electoral, el candidat de Cs a la presidència de la Junta d’Andalusia va publicar un vídeo en el seu compte de Twitter en què desafiava Torra a querellar-se contra ell –"vostè, el que ens ha dit bèsties tarades, escurçons, hienes carronyeres", apuntava– i l’acusava de ser "un racista, un colpista, un covard".

La querella afirma que les afirmacions de Marín atempten "greument contra la dignitat, la fama i la bona estimació del més alt representant de la Generalitat", així com "les persones que comparteixen la ideologia de l’ofès, buscant crear una oberta confrontació amb els andalusos".

Segons la denúncia, el querellat també "va proferir insults greument humiliants que afecten la dignitat i la fama" del president de la Generalitat, "ultratges que, òbviament, resulten greument atemptatoris per a la seva honorabilitat".

La querella manté que els fets podrien constituir un delicte de calúmnies, a l’"imputar falsament" Torra "insults, vexacions i humiliacions dirigides als andalusos i l’atribució a aquests i a les seves institucions d’actuacions delictives contra l’administració pública o contra la Hisenda pública".

Notícies relacionades

A més, afegeix Torra en la seva denúncia, Marín "no es retracta ni es desdiu de les seves afirmacions, sinó que de manera totalment reflexiva –transcorreguts dos dies des de les seves primeres declaracions– s’hi reafirma a través del seu compte de Twitter", i convida el president de la Generalitat a querellar-se contra ell.

Segons la querella, Marín va atribuir a Torra, "de manera gratuïta i injustificada i amb total coneixement de la seva falsedat, a través d’un mitjà de comunicació líder d’audiència, insults i vexacions contra els andalusos, cosa que genera una oberta i profunda hostilitat en tota la societat".