Al Senat

El PP posa en marxa la comissió d'investigació de la tesi de Sánchez

El president del Govern tindrà l'obligació legal d'acudir-hi si és citat a declarar pel seu treball doctoral

GRAF1348. MADRID, 12/09/2018.- Portada de la tesis doctoral del presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, que se encuentra en la Universidad Camilo José Cela, donde se puede consultar. EFE/Borja Méndez

GRAF1348. MADRID, 12/09/2018.- Portada de la tesis doctoral del presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, que se encuentra en la Universidad Camilo José Cela, donde se puede consultar. EFE/Borja Méndez / Borja Méndez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Senat, Pío García-Escudero, ha fixat per a aquest dimarts a les 12 hores la constitució de la comissió que investigarà la tesi doctoral del president del Govern, Pedro Sánchez.

Els populars, amb majoria absoluta a la Cambra, van plantejar aquesta comissió al negar-se Sánchez a donar explicacions davant d’un ple sobre el seu treball doctoral: si el president és citat a declarar davant d’una comissió d’investigació, tindrà obligació legal d’acudir-hi.

La iniciativa es va aprovar el 7 de novembre amb el recolzament de Ciutadans i Fòrum Astúries i l’oposició de la resta de l’hemicicle tret de la d’ERC, que es va abstenir. Durant dues setmanes, els grups han tingut temps de registrar els noms dels vocals que els representaran i que estan citats aquest dimarts, a les 12 del migdia, per constituir la comissió i elegir la Mesa que haurà de dirigir les sessions. Com que el PP majoria absoluta, estarà presidida per un senador d’aquest partit.

La majoria dels grups han assegurat que es reserven la possibilitat de no acudir a les sessions, com a mostra de rebuig de la creació d’aquest òrgan. Cap ho fa tampoc, tret del Grup Popular, en la comissió que investiga el finançament dels partits, impulsat igualment pel PP per estudiar els comptes de la resta de les formacions.

De moment es va complint el calendari apuntat des del grup majoritari, que tenia marcada la primera setmana de desembre per constituir la comissió. Des del PP s’assenyala que aquell mateix mes s’aprovarà un primer pla de treball i que les sessions arrencaran ja l’any que ve, tot i que tot depèn de la velocitat que hi vulguin donar els populars.

Sense Cosidó

Notícies relacionades

El PP ha decidit que la seva portaveu en la comissió sigui la senadora de Salamanca Esther del Brío, entre altres coses catedràtica d’Economia Financera, i que el portaveu adjunt sigui el canari Antonio Alarcó, també catedràtic, de Cirurgia. Seran ells, i no el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, els encarregats de l’interrogatori al president del Govern quan es produeixi, malgrat que és Cosidó qui protagonitza els cara a cara amb Sánchez en els plens.

El PSOE ha presentat una llista amb sis vocals i com a portaveu, una de les portaveus adjuntes del Grup Socialista, Mari Carmen Iglesias. Al costat de populars i socialistes, se sap ja que els senadors d’Units Podem-En Comú Podem-En Marea seran Vanessa Angustia i José Ramón Arrieta; el representant d’ERC serà Miquel Àngel Estradé; el del PNB, José María Cazalis, i el del Grup Nacionalista, Josep Lluís Cleries (PDECat). Per part del Grup Mixt, assumeix el lloc la portaveu de Ciutadans al Senat, Lorena Roldán.