CAS REOBERT

Anticorrupció demana imputar Camps pels contractes menors de la Gürtel

La fiscalia vol investigar l'expresident valencià per prevaricació i frau

La decisió correspon al jutge De la Mata, després que la Sala Penal reobrís la causa, ja pendent de judici

zentauroepp45221826 graf4233  valencia  27 09 2018   el expresidente de la gener181204113116

zentauroepp45221826 graf4233 valencia 27 09 2018 el expresidente de la gener181204113116 / JUAN CARLOS CARDENAS

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat aquest dimarts al jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata que imputi l’expresident valencià Francisco Camps pels delictes de prevaricació i frau als contractes menors firmats per la Generalitat amb empreses de la trama Gürtel Gürtel, una peça que ja estava pendent de judici, tot i que no hi hagués data.

Abans de la iniciativa d’Anticorrupció per incloure Camps entre els imputats, hi havia 27 persones acusades per aquestes pràctiques, entre les quals, el líder de la trama corrupta, Francisco Correa; el responsable d’Orange Market, empresa de la Gürtel a la Comunitat Valenciana; Álvaro Pérez, 'el Bigotes’, i l’exdirectora general de Promoció Institucional de la Generalitat Dora Ibars.

La petició d’Anticorrupció és el primer pas que es fa en aquesta causa, un cop reoberta per ordre de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, després del judici del finançament del PP valencià, en el qual diversos acusats, com el mateix Costa, van responsabilitzar Camps de les adjudicacions de la Generalitat amb la trama corrupta.

En la interlocutòria de la Sala de reobertura, l’objecte de la investigació se centrava en les indicacions que podria haver rebut Ibars per a l’adjudicació de determinats contractes al Grupo Correa. I és que aquestes indicacions podrien haver procedit de "primeres autoritats" de la Generalitat valenciana, i, en concret, de la presidència. 

Notícies relacionades

Ricardo Costa, de forma inesperada, va assegurar que va ser Camps qui va decidir contractar l’empresa de Correa Orange Market per organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals del 2007 i les generals del 2008. El líder de Gürtel va dir en aquest mateix judici que els contractes van ser ordenats per alts càrrecs del PP valencià, mentre que Álvaro Pérez també va apuntar a Camps.

Quan Dora Ibars va declarar en qualitat de testimoni en la vista i va assegurar que mai es va reunir "amb cap persona d’Orange Market per tractar assumptes relacionats amb campanyes electorals ni amb ningú del PP ni del Govern valencià per parlar de pressupostos".