tribunals

El president de l'Audiència de Madrid serà un jutge apartat de la Gürtel

El CGPJ nomena Juan Pablo González per 11 vots, davant dels 10 obtinguts per Ana Mercedes del Molino

L'Audiència Nacional el va apartar del tribunal que jutjarà la trama de corrupció després d'Espejel i López

gonzalez-cgpj

gonzalez-cgpj

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El ple del Consell General del Poder Judicial ha elegit el magistrat Juan Pablo González per 11 vots de 21, nou president de l’Audiència Provincial de Madrid, lloc al qual també optava Diego de Egea, instructor del 'cas Tàndem’, pel qual és a la presó l’excomissari José Manuel Villarejo. González va ser l’últim jutge de l’Audiència Nacional que es va apartar del tribunal del 'cas Gürtel' per preservar la seva aparença d’imparcialitat, a causa que havia sigut elegit per a tots els càrrecs que ha exercit pel PP.

El ser apartat d’una causa no l’inhabilita per exercir la magistratura en d’altres i encara menys per al lloc per al qual ha sigut designat per majoria de l’òrgan de govern dels jutges. Prèviament també es va apartar de la Gürtel Concepción Espejel, actual president de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, i Enrique López, que abans de l’estiu va entrar a formar part de la Sala d’Apel·lació d’aquest mateix tribunal. 

El lloc de president de l’Audiència de Madrid va quedar vacant després que Eduardo de Porres fos nomenat magistrat del Tribunal Suprem. Després de González la candidata que ha obtingut més recolzament del CGPJ ha sigut Ana Mercedes del Molino amb 10 vots.

González va ingressar en la carrera judicial el 1989, i les seves primeres destinacions com a jutge els

Notícies relacionades

jutjats de primera instància i instrucció d’Astorga (Lleó) i Santoña (Cantàbria). Després va estar a Barcelona i Bilbao, on va ser elegit degà. El 2001 va ser nomenat vocal del Consell General del Poder Judicial, a proposta del PP. El 2008 va marxar a l’Audiència Provincial de Biscaia i el 2011, a l’Audiència Provincial de Madrid fins que un any després va ser nomenat magistrat d’enllaç amb França, càrrec en què es va mantenir fins al 2015.

A partir de llavors, Juan Pablo González va exercir en comissió de serveis com a jutge central d’Instrucció 3 i magistrat de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, on li va correspondre formar part del tribunal de la Gürtel, però va ser apartat pels seus companys pels seus vincles amb el PP.