ELECCIONS ANDALUSES

Sánchez porta a col·lació l'amenaça de Vox i demana una mobilització massiva del sentit comú el 2-D

El secretari general del PSOE dona suport a Díaz al posar-la de mirall¿ en el qual es mira el partit

jcarbo46048374 susana diaz y pedro sanchez181127201256

jcarbo46048374 susana diaz y pedro sanchez181127201256 / Daniel Perez

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

"Si hi ha una terra i una acció socialista que m'omplin d'orgull, aquesta és Andalusia i Susana Díaz". El líder socialista, Pedro Sánchez, no ha pogut bolcar-se més aquest dimarts per acompanyar la candidata a la reelecció. En un multitudinari míting a Marbella (Màlaga), el president de l'Executiu central ha posat com a exemple diverses mesures en educació i sanitat desplegades pel PSOE andalús i ha anunciat que les incorporarà al seu pla de Govern, assegurant, de passada, que pensa "aguantar" perquè hi ha "molt a fer abans de convocar eleccions".

Els socialistes andalusos no podien dissimular el seu entusiasme pel suport demostrat per Sánchez en la recta final de campanya i la seva apel·lació a una mobilització massiva per frenarl'amenaça de la ultradreta, esbossada durant tot l'acte. "Hem de votar el PSOE per deixar amb la mel als llavis les dretes, l'única proposta de les quals és sumar per bloquejar", va assegurar. Minuts abans es va mostrar "preocupat" perquè formacions com el PP però també Vox hagin agitat "l'espantall de la immigració, la recentralització, o la frivolitat amb la violència de gènere".

Per això, Sánchez no va dubtar a apel·lar a "aquesta majoria de sentit comú" que sap que "Andalusia es construeix des de la trobada i no des de l'extrem". El president del Govern no va dubtar a atiar tant el PP com Cs per aquest acostament. "No diuen 'no' a pactar amb Vox, un mira cap a l'altre costat i l'altre s'ha entregat completament; en comptes de rebatre'l abraça els arguments de la dreta", va retreure.  

La "recentralitzazió" del discurs ultra

En aquest punt, Sánchez, que ha sortit amb safata del recinte, ha presumit que és un Executiu socialista el que ha començat a fer polítiques migratòries, inexistents amb el mandat de Mariano Rajoy. I ha assegurat que, mentre segueixi al capdavant del Govern, "no es produirà" aquesta recentralització de sectors com l'educació, que les formacions conservadores defensen a compte del que consideren "adoctrinament" a Catalunya

Notícies relacionades

Entre el treball que va dir que li queda per fer, Sánchez es va referir a la implantació del'educació gratuïta i universal de 0 a 3 anys i la gairebé gratuïtat de les matrícules universitàries. Abans d'això, va confirmar que aquest divendres el Consell de Ministres aprovarà la proposta per a la reforma constitucional en la part referida alsaforaments  dels càrrecs públics. 

El "blanqueig" del discurs ultra

La candidata socialista a presidir la Junta d'Andalusia, per la seva banda, també ha agitat aquesta por de la ultradreta, carregant contra els que "van blanquejar aquests discursos" i "no descarten recolzar-se en els seus vots per governar", insistint en el fet que "això ho han de saber els andalusos abans d'anar a votar diumenge".