monarquia

El Govern evita valorar la foto de Joan Carles I amb el príncep hereu saudita "No respondré"

"Nosaltres tenim el respecte al rei emèrit que es mereix", afirma Celaá

celaa / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra d’Educació i portaveu del Govern, Isabel Celáa, no ha volgut valorar la fotografia en la qual es veu el rei emèrit Joan Carles I al costat del príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, publicada aquest diumenge i ha evitat aclarir si el president del Govern, Pedro Sánchez, també estudia veure'l en la cimera del G-20 a l’Argentina.

"Nosaltres tenim el respecte al rei emèrit que es mereix", ha dit Celáa en declaracions a la premsa en el marc de la seva participació en el Consell d’Educació de la UE, al ser preguntada per la seva valoració de la polèmica fotografia i si el Govern estudia també una trobada amb Sánchez en el G-20.

Celáa ha admès que "no" havien vist la instantània del rei emèrit i el príncep hereu saudita –que podria haver ordenat l’assassinat recent del periodista saudita Jamal Khashoggi al consolat saudita a Istanbul– a la llotja d’autoritats del circuit de Yas Marina, on tots dos han assistit al Gran Premi d’Abu Dhabi de Fórmula 1.

"No hem tractat això en el Govern", ha assegurat la portaveu de l’Executiu de Pedro Sánchez. "No respondré", ha rematat Celáa, que ha insistit que el Govern manté "el respecte" al rei emèrit.

Al ser preguntada si el Govern estudia una trobada entre Sánchez i el príncep hereu saudita en la trobada del G-20 a l’Argentina o si evitarà una fotografia similar entre tots dos, Celáa ha assegurat ignorar-ho i no ha avançat esdeveniments. "Ho ignoro. Cada cosa al seu temps", ha dit per acabar.

Zarzuela: "Sense transcendència"

Notícies relacionades

La Casa del Rei ha afirmat que la salutació a Abu Dhabi entre Joan Carles I i el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, va ser "estrictament protocol·lària, sense cap reunió prèvia, ni posterior, i sense transcendència institucional", han informat fonts del Palau de la Zarzuela.

Després de les crítiques de Podem i d'IU per la foto, Zarzuela ha explicat que la salutació va tenir lloc "en l'àmbit d'un viatge privat", després de recordar que des que va deixar de ser cap d'estat el juny de 2014, Joan Carles ha acudit tots els anys convidat al gran premi d'Abu Dhabi de Fórmula 1.